Klaipėdoje vyks LGBTQ+ konferencija „Spalvos": TJA pristatys iniciatyvą mokykloms

Rugpjūčio 28 dieną Klaipėdoje, įgyvendinant jaunimo sostinės platformos „Spalvos“ veiklas, bus surengta patyčių prevencijai skirta LGBT+ konferencija „Spalvos“, kurioje dalyvaus žmogaus teisių, jaunimo organizacijų, LGBT+ bendruomenė, Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai, politikai, rašoma pranešime spaudai. Be to, Tolerantiško jaunimo asociacija skelbia, kad konferencijos metu ketina pristatyti savo iniciatyvą mokykloms, kurią įgyvendina Aktyvių piliečių fondo remiamo projekto „Rainbow Challenge“ už LGBT+ teises ir galimybes“.

Asociatyvi Sharon McCutcheon/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šios konferencijos tikslas – išsiaiškinti, ko trūksta, kad Klaipėda taptų lydere, įgyvendinant patyčių tarp jaunimo prevencijos politiką bei sprendžiant su tuo susijusius iššūkius.

Viešbutyje „Amberton Klaipėda“ vyksiančioje konferencijoje pranešimus skaitys kampanijos „Be patyčių“ koordinatė Eglė Tamulionytė, Lygių galimybių plėtros centro ekspertė Dr. Margarita Jankauskaitė, Lietuvos socialinių tyrimų centro atstovas Dr. Liutauras Labanauskas, LGL komunikacijos vadovė Eglė Kuktoraitė, LR Seimo narė Monika Ošmianskienė, Vilniaus universiteto LGBT+ grupės Valdybos nariai Ernesta Smilingytė ir Prieglius Žuklys bei psichologė Rasa Katinaitė.

Organizatorių vizualizacija


Konferencijos metu bus aptarta patyčių situacija Lietuvoje ir konkrečiai Klaipėdoje, taip pat LGBT+ asmenų padėtis šalyje ir jų poreikiai bei Valstybės vaidmuo, kuriant saugią aplinką emocinį smurtą patiriančių jautrių jaunimo grupių atstovams.

Konferenciją vainikuos diskusija „Namų darbai, kuriuos turėtų atlikti Klaipėda, kad taptų lydere Lietuvoje įgyvendinant patyčių tarp jaunimo prevencijos politiką bei sprendžiant su tuo susijusius iššūkius“, po kurios dalyviai pasirašys memorandumą.

Taip pat jau dabar klaipėdiečiai ir miesto svečiai Klaipėdos elinge gali išvysti instaliaciją „Visi mes lygūs“, kuri sukurta, siekiant auginti tolerantiškumo lygį ir atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių lygiateisiškumą.

Klaipėdai 2021 metais tapus Europos jaunimo sostine įgyvendinama daugybė veiklą, susijusių su visuomenėje kylančiomis problemomis, taip pat siekiant jaunimą supažindinti su įvairiomis kultūromis. LGBT+ konferencija yra viena iš platformos „Spalvos“ iniciatyvų.

Po konferencijos Klaipėdą sudrebins vienos garsiausių šalies atlikėjų Jazzu, aktyviai pasisakančios už žmogaus teises koncertas. Jis įvyks vienoje gražiausių uostamiesčio vietų – Klaipėdos elinge.
Naujesnė Senesni