Teisininkas A. Žilvinskas - apie aistras dėl „Kaunas Pride": mėginama trukdyti taikiam susibūrimui

Gegužės 1-osios profesinei sąjungai, organizuojančiai „Kaunas Pride" mitingą, atstovaujantis teisininkas Aivaras Žilvinskas ketvirtadienį, kai paaiškėjo, kad teismo sprendimą suderinti eitynių maršrutą Kauno miesto savivaldybė apskundė aukštesnės instancijos teismui, teigė, kad yra mėginama trukdyti įvykti taikiam žmonių susirinkimui, o nesankcionuotiems ir net smurtiniams susibūrimams nuolaidžiaujama. 

Aivaras Žilvinskas | D. Dilytės nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Teisininkas, kuris atstovaudamas „Kaunas Pride" organizatorius jau pasiekė pergalę Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose, žiniasklaidai sakė, kad Kauno m. savivaldybės žingsnis skųsti šio teismo sprendimą buvo gana tikėtinas, tačiau tikrai ne solidus. 

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai  liepos 30-ąją paskelbė sprendimą, jog Kauno miesto savivaldybė negali riboti LGBTQ+ asmenų teisės į susirinkimus ir turi suderinti maršrutą. 

Sprendimui apskųsti buvo suteiktas 30 dienų terminas. Kauno m. savivaldybė sprendimą apskundė likus paskutinėms dienoms iki termino pabaigos, spėjama, dėl to, nes norėta ištempti laiką tam, jog rugsėjo 4-ąją leidimas vis dar nebūtų suderintas ir eitynės neįvyktų. 

Skundas turėtų būti nagrinėjamas Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme.

A. Žilvinskas naujienų agentūrai BNS pareiškė, kad Kauno valdžia rodo savo nepalankią nuomonę prieš LGBTQ+ bendruomenę. Be to, anot jo, tokie savivaldybės veiksmai diskredituoja tiek miestą, tiek visą valstybę. 

Mėginimą skųsti sprendimą, kuriuo konstatuota, kad susirinkimų laisvė yra fundamentali žmogaus teisė, teisininkas įvertino kaip bandymą priešintis tam, kas nėra pavojinga. Taip pat A. Žilvinskas sakė, kad jaučiamas valdžios atstovų Kaune nenoras matyti Kauno ir Lietuvos LGBTQ+ bendruomenės problemų, jų keliamų klausimų.

Naujesnė Senesni