LGBTQ+ vaiko mama prabilo apie skaudų giminaitės poelgį, paraginusį kalbėti viešai

LRT laidoje „Lietuva kalba" - diskusijos apie Partnerystę. Trečiadienio vakarą tiesioginiame LRT eteryje Rasa Račienė, vaikų gydytoja-odontologė ir LGBTQ+ vaiko mama, pareiškė, kad vaikai nepasikeičia vien nuo to, ką jie myli, ir netampa grėsme tradicinei šeimai. Kalbėdama apie tai, kaip ryžosi prabilti viešai, R. Račienė sakė, kad tai paskatino po vaiko krikštamotės "Facebook" įrašu jai pritarusių žmonių žodžiai, citavusių Biblijos ištraukas, kuriose - palinkėjimai numirti.

R. Račienė | Stop kadras


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Diskusijoje dalyvavo „valstietė" Agnė Širinskienė, kalbėjusi, jog esą Partnerystės įstatymo projektas skaldo visuomenę, esą dėl to užtikrinti žmogaus teises - ne vieta ir laikas. 

Kunigas Algirdas Toliatas teigė, kad reikia saugoti žmones nuo „genderistinės ideologijos". Tuo metu Seimo narys, konservatorius Andrius Navickas pabrėžė, kad verta rūpintis visų žmonių teisėmis. 

Laidoje susirėmę skirtingų nuomonių pašnekovai ne kartą minėjo religiją, Dievą. R. Račienė teigė, kad jos vaikas buvo krikštytas ir būtent krikštamotė tapo paskutiniu lašu, paskatinusiu prabilti viešai apie tai, ką išgyvena šeimos, turinčios LGBTQ+ artimųjų. 

Kaip prisiminė ji, kartą vaiko krikštamotė parašė įrašą "Facebook", o tuomet kitas žmogus ėmė cituoti Biblijos ištraukas apie mirtį. Labiausiai moterį užgavo tai, kad krikštamotė neapgynė vaiko.

„Žmogus, pažįstantis mane, mano šeimą, mano vaikus, dėl atsiradusiu viešo įrašo „Facebook" (tapo) sužeidimo įrankiu, po kurio aš nusprendžiau, kad nebegalima tylėti, nebegalima slėptis. Turiu su visais savo titulais pasirodyti ir pasakyti, kad įvairiose šeimose yra šitų vaikų. Jie auga, jie gimsta ir dabar, ir tu nežinai, kada sužinosi, kad tavo mažametis priklauso LGBT (bendruomenei). Skausmas iš artimo žmogaus su parašymais apie Bibliją, kad homoseksualūs žmonės yra nusipelnę mirties... Aš tą priėmiau labai asmeniškai. Mano vaikui linkima numirti, nusižudyti ar dar kažkas. Šioje vietoje aš kaip mama, ne kaip gydytoja ir ne kaip mokslų daktarė, stoviu čia ir ginu savo vaiką, jo teisę būti. Jis turi teisę gyventi tokį gyvenimą, kokį jaučia ir kaip pasiruošęs būti laimingu. Mano, kaip mamos tikslas, yra suprasti", - dėstė moteris.

R. Račienė kalbėjo leidžianti sau kažko nesuprasti, nelengvai priimti, tačiau ji suvokia, jog pasaulis nestovi vietoje. 

„Jis keičiasi, tampa labiau globalus ir mūsų vaikai yra daug pažangesni nei mes, senesnė karta", - kalbėjo ji.
Naujesnė Senesni