Šeimų sąjūdžio mitinge prieš galimybių pasą - užgauliojimai ir pyktis LGBTQ+ bendruomenei

Lietuvos šeimų sąjūdžiu apsiskelbusi organizacija, kurią galima laikyti viena iš pagrindinių anti-LGBTQ+ judėjimo - šeimų maršų - variklių, penktadienį Vilniuje esančioje Katedros aikštėje rengia protestą. Jame reiškiamas pyktis prieš kai kuriuos LGBTQ+ bendruomenės narius, skrieja užgaulūs žodžiai, taip pat piktinamasi nuo pirmadienio įvedama tvarka dėl galimybių paso, kuris bus tikrinamas įžengiant į prekybos centrus, kitas vietas.

Policija perspėjo kai kuriuos mitingo dalyvius, jog jie nepažeidinėtų įstatymų. Šeimų sąjūdžio rengiamame proteste prie Katedros matyti gausios pareigūnų, patruliuojančių ir magistralėje, pajėgos | Jarmo.net koliažas (Momentinės ekrano kopijos)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Nežinia, kaip LGBTQ+ bendruomenė susijusi su Vyriausybės sprendimais dėl galimybių paso, tačiau proteste yra užgauliojami neheteroseksualūs žmonės, prieš juos galimai kurstoma neapykanta. 

„Ped*rasto pasą Raskevičiui", - skelbia vienas mitinguotojo laikomas plakatas. 

Įvardijamas Seimo narys Tomas V. Raskevičius nuotrauka, kurioje matosi toks plakatas, pasidalijo savo „Facebook" paskyroje. LRT žurnalistų užfiksuotas kadras - iš mitingo, vykstančio penktadienį, kuriam teisėsauga intensyviai ruošėsi, kad nekiltų pakartotinių riaušių po rugpjūčio 10-osios neramumų prie Seimo. 

Momentinė ekrano kopija


Prie valdžios institucijų buvo pastatytos tvoros.

Policijos pareigūnai yra sustiprinę pajėgas prie mitingo vietos, taip pat policija patruliuoja ne tik Vilniuje, bet ir magistralėje. Kai kuriems veikėjams dar prieš protestą buvo įteikti įspėjimai, jog šie nepažeidinėtų įstatymų.

Proteste prieš galimybių pasą, kurio neturintiems asmenims bus ribojamos tam tikros paslaugos iki kol šie nuspręs pasiskiepyti, dalyvauja nemažai LGBTQ+ teisių priešininkų, prieš tai vykusiuose protestuose pasisakiusių prieš lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą.

Ant kelių protestuotojų, penktadienį pasirodžiusių prie Katedros, laikomo plakato matyti ir Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovo Vladimiro Simonko atvaizdas. Kaip jis susijęs su naujai nustatoma tvarka dėl galimybių paso, mitinguotojai nepatikslina, tačiau plakate pabrėžia, kad jis, kartu su T. V. Raskevičiumi, Viktorija Čmilyte-Nielsen, Aušrine Armonaite ir kitais politikai kažkodėl yra „pamišusio pasaulio kūrėjai ir puoselėtojai".

Taip pat plakatuose minimas Sorošas, Briuselis, migrantai. Kodėl jie kalti, kad Vyriausybė įvedė galimybių pasą, taip pat neaiškinama, tačiau susirinkusiai miniai, panašu, tokių klausimų nė nekyla.

Policijos pareigūnai yra sustiprinę pajėgas prie mitingo vietos.
Naujesnė Senesni