Už svastikos demonstravimą riaušėse prie Seimo A. Lobovui skirta bauda

Vilniaus apskrities policija išnagrinėjo žmogaus teisių aktyvisto Pijaus Beizaro pranešimą dėl rugpjūčio 10-ąją prie Seimo kilusiose riaušėse dalyvavusio Andrejaus Lobovo demonstruotų nacistinių ženklų.

A. Lobovas | Stop kadras 

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

A. Lobovas kai kuriuos ženklus yra išsitatuiravęs ir ant kūno, tačiau Lietuvoje viešai ne mokymo tikslais rodyti draudžiami simboliai buvo matyti taip pat ir ant vyro daiktų, vienas jų - mobilusis telefonas. 

Prieš policijos pareigūnus atsistojęs A. Lobovas laidė įvairias frazes, taip pat šmėsčiojo tarp į policijos pareigūnus akmenis paleidusių protestuotojų. 

Dar rugpjūčio 11-ąją, iškart numalšinus riaušes prie parlamento, į policiją kreipėsi ir LGBTQ+ teisių aktyvistas P. Beizaras. 

A. Lobovas, kaip teigiama Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato rugpjūčio 14-osios rašte, turės sumokėti 150 eurų baudą. Jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl padaryto pažeidimo, numatyto administracinių nusižengimų kodekse. 

Riaušėse dalyvavęs A. Lobovas mosikavo nacistiniais ženklais | Momentinė ekrano kopija


Šio kodekso 524 straipsnyje nurodyta, kad Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų, nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimas, naudojimas susirinkimuose ar kituose masiniuose renginiuose arba kitoks demonstravimas, nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas užtraukia baudą nuo 150 iki 300 eurų.

A. Lobovas | Stop kadras


Bauda - ne vieninteliai nemalonumai, persekiojantys A. Lobovą. Šis veikėjas taip pat prieš kurį laiką buvo sulaikytas dėl dalyvavimo riaušėse, jam skirta kardomoji priemonė - intensyvus stebėjimas uždėjus apykoję. Ikiteisminis tyrimas tęsiasi. 

Riaušės kilo „tradicinių vertybių gynėjų", pasisakančių prieš LGBTQ+ bendruomenę bei skiepus, 3 protesto, surengto rupjūčio 10-ąją, dieną, kai mitingui išduotame leidime baigėsi nurodytas oficialus susibūrimo laikas. Policijos pareigūnai riaušes numalšino naktį iš rugpjūčio 10-osios į 11-ąją. 
Naujesnė Senesni