Kodėl Šurajevas susitvarkė su Gražulio telefonu geriau, nei STT - su Puidoko?

Seimo narys Petras Gražulis tikriausiai ne kartą yra susidūręs su įvykiais, kurie padoriam politikui būtų nesuvokiami. Nebūtų suvokiami ir rinkėjams, jei kai kurie jų būtų bent kiek padoresni. Šį politiką sekė pareigūnai, tūkstančiai eurų dingo iš po stalo Seime (tikrai nekvepia jokia korupcija ar brukamais kyšiais), o pusnuogis „giminaitis" kompiuterį „taisė". Dar visokie nesantuokiniai vaikai gimė, augantys nelabai tradicinėse, vienišų mamų šeimose, kurios kartais patenka ir į policijos akiratį.  Skamba kaip geras scenarijus „Zero 4" filmui. Ypač po neseno įvykio, apskriejusio internetus. 

Stop kadras

Jonas Valaitis, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Nors turėčiau intensyviai sekti socialinius tinklus, nedarau to taip dažnai, kaip skaitytojai norėtų. Esu save gerbiantis redaktorius save gerbiančiame portale, todėl čia visokio mėšlo nepasirodo tiek daug, kiek geltonojoje spaudoje. Tai ilgai to įvykio nė nemačiau, nes nei jis reikšmingas politinėje padangėje, nei išvis Gražulis tapo pastaruoju metu reikšmingas. Į jarmo.net paprastai rašomi tekstai nėra skirti „pažvengti". Tiesa, klystu. Vienas yra. Dėl jo atsirado rubrika „Bulvaras". Kuo mažiau tekstų joje bus, tuo, reiškia, Lietuva geriau gyvena ir apsaugok, Viešpatie, mus nuo tokių įvykių, kurie atsiduria šioje skiltyje. Prisiekiu, stengiuosi nereaguoti į nesąmones.

Bet į tai, kas įvyko neseniai, sureaguoti man tiesiog neina. Komikas Olegas Šurajevas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis, lankydamasis Seime, pagriebia telefoną iš Gražulio, kuris tuo metu skaito (anti)sisteminę rašliavą (verčiau triedalų lygio šūdportalį, save vadinančio „Respublika" ir dargi kažkodėl žiniasklaida).

 

Šurajevas bėga nešinas telefonu. Toks jausmas, kad telefonas pavogtas. Toliau seka Šuravejo išžingsniavimas iš Seimo rūmų.

Nežinau, kaip ten baigėsi su tuo telefonu ir ką jame Šurajevas sugebėjo surasti (o, tikiu, apie vėl nemokamus alimentus, kažkam užstatytus vaikus, duotus kyšius ir t.t. duomenų galimai galėjo būti), bet man klausimas kyla ne dėl to, kaip iš žmogaus, Seimo nario, eilinis Seimo lankytojas sugeba paimti telefoną. Būna demokratijose visaip. Beje, atimti iš žmogaus telefoną, kai tai daroma be arešto orderio, nusikaltimas. Bet šįkart ne apie tai.

Man kyla klausimas, kaip to nesugebėjo padaryti STT, kai atliko kratą antivakserio homofobo Mindaugo Puidoko kabinete. Kodėl Šurajevas sugeba neteisėtai telefoną iš Gražulio paimti per kelias sekundes, o mūsų specialiosios tarnybos teisėtai leidžiasi iki tokio lygio, jog kratos metu Puidokas su telefonu užsirakina tualete ir trina iš jo programėles. Visiškai ne į temą - kad ir kiek „Grinderį" betrinsi, vis tiek jis kada nors pas tave sugrįš. 

Turiu idėją Lietuvai. Ir STT. Kai kitąkart atlikinėsit kratą pas kokį Seimo narį, pasiųskite Šurajevą. Jeigu komikas sugeba profesionaliau atlikti veiksmus, kuriuos šiaip apmokyti padaryti mūsų valstybei tarnaujantys pareigūnai, man mažiau kyla klausimų temose apie tai, kodėl įvairios korupcinės bylos po teismus valkiojasi dešimtmečiais, o kaltųjų nėra, tik laksto visokios bonkės su šimtais tūkstančių eurų į kairę ir į dešinę kaip paskolos. Man tokių niekas, beje, neduoda, ir išvis pinigų neduoda, o galėtų - portalą jarmo.net skaito vis daugiau žmonių, su kuo mus visus ir sveikinu. 




Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni