Prezidentas kol kas nenori leistis į diskusijas su Raskevičiumi dėl Partnerystės įstatymo

Seimo nariui Tomui Vytautui Raskevičiui paraginus šalies vadovą Gitaną Nausėdą susitikti su juo ir aptarti jau parengtą Partnerystės įstatymo projektą, Prezidentūra susitikimo kol kas nenori. 

Gitanas Nausėda ir Tomas Vytautas Raskevičius | Jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos nuotr.)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujienų agentūra ELTA praneša, kad prezidento komunikacijos grupė nurodė, jog platesnes diskusijas, kuriose dalyvautų šalies vadovas, tikslinga pradėti tik tuomet, kai įstatymas bus pristatytas Seimo nariams. 

Tuo metu T. V. Raskevičius antradienį pateiktame pranešime Prezidentūrai siūlė tokį variantą - susitarus dėl susitikimo, Partnerystės įstatymo projektas būtų persiųstas G. Nausėdai susipažinti. 

Seimo narys akcentavo, kad prezidentas yra tikinęs, jog būtų vetavęs šį įstatymą, jeigu Seimas jį būtų palaiminęs. G. Nausėda kritikavo partnerystės apibrėžimą teigdamas, jog neva šis pernelyg panašus į santuoką. 

T. V. Raskevičius antradienį teigė norintis plačiau padiskutuoti apie pakoreguotą Partnerystės įstatymo projektą, kad būtų išvengta nesusikalbėjimų ateityje. Tačiau bent kol kas prezidentas diskutuoti nenori.

ELTAI Seimo narys teigė, kad G. Nausėda pažadėjo apie šį įstatymą kalbėti su visais, kurie suinteresuoti, todėl aptarė padėtį su „oponuojančiomis grupėmis". T. V. Raskevičius tikino, kad prieš registruojant Partnerystės įstatymo projektą Seime būtų tikslinga prieš tai jį aptarti su prezidentu, kadangi kol kas aiškios išsakytos pozicijos bent dabar dar nėra. 

Nors kol kas sulaukė neigiamo atsakymo, T. V. Raskevičius sako ir toliau kviesiantis G. Nausėdą susitikti. 
Naujesnė Senesni