Anti-LGBTQ+ politikas, buvęs ministras Furmanavičius lieka nuteistas už prekybą poveikiu

Antradienį Aukščiausiasis Teismas nusprendė palikti galioti nuosprendį buvusiam vidaus reikalų ministrui Gintarui Jonui Furmanavičiui, besiskelbiančiam vienu iš homofobiško judėjimo - didžiojo šeimų gynimo maršo - palaikytoju.

Gintaras Jonas Furmanavičius | Stop kadras


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kažkada į ministro kėdę po Darbo partijos vėliava patekęs G. J. Furmanavičius 2019-ųjų rudenį buvo nuteistas už prekybą poveikiu. Jam buvo paskirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė ją atidedant dviem metams. Kartu su žinomu anti-LGBTQ+ politiku buvo nuteistas teisininkas Sigitas Živola.


Teismų portalas teismai.lt, G. J. Furmanavičius nuteistas už tai, kad pasinaudodamas savo, kaip direktoriaus patarėjo, įtaka valstybės tarnautojams susitarė priimti 20 tūkst. eurų kyšį, pažadėjęs paveikti valstybės tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų, o S. Živoltas nuteistas už tai, jog reikalavo kyšio iš įmonės, po to susitarė duoti direktoriaus patarėjui kyšį, kad šis, pasinaudodamas savo įtaka, paveiktų valstybės tarnautojus, kad jie neteisėtai veiktų.

Byla nukeliavo iki Aukščiausiojo teismo, nes G. J. Furmanavičius nuosprendį skundė, tačiau pergalės nepasiekė ir jis liko nuteistas.

Jarmo.net primena, kad G. J. Furmanavičius yra žinomas kaip vienas iš šeimų maršo - anti-LGBTQ+ judėjimo - palaikytojų, taip pat rašo komentarus į portalą respublika.lt, kuriame skelbiamos melagienos apie LGBTQ+ bendruomenę, galimai skatinama neapykanta prieš žmones jų seksualinės orientacijos.

„Nespėjo Baidenas net išsižioti apie būtinybę stumti įstatymus palankius tik LGBT, o mūsų liaudies tarnaitės jau guli aukštielnikos pasiruošusios viską į save priimti", - vienoje savo publikacijų rašė G. J. Furmanavičius. 
Naujesnė Senesni