Įtarimai dėl riaušių prie Seimo pareikšti jau 85 asmenims

Ikiteisminiame tyrime rugpjūčio mėnesį prie Seimo vykusių riaušių įtariamųjų skaičius išaugo iki 85 asmenų, penktadienį pranešė prokuratūra. Minėtoje akcijoje piktintasi tiek skiepais nuo COVID-19, tiek Partnerystės įstatymu, kuris, jeigu būtų priimtas, suteiktų galimybę tos pačios lyties asmenų poroms gauti oficialų statusą.

Rugpjūtį prie Seimo surengtos riaušės | Momentinė ekrano kopija


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Mitingą, pasibaigusį riaušėmis, organizavo buvusi lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė, pagarsėjusi savo homofobiškais ir neretai užgauliais terminai apie LGBTQ+ bendruomenę, tariamą „genderizmą", kurį neva finansuoja Sorošas.

Būtent minimas Sorošas, pasak šio mitingo dalyvių ir organizatorių, atsakingas ir už „priverstinį" skiepijimą nuo COVID-19. Įaudrinusi minią, A. G. Astrauskaitė iš mitingo maždaug 17-tą valandą pasitraukė, tačiau žmonės nesiskirstė ir galiausiai paleido į policijos pareigūnus akmenis.

Prokurorų pranešime teigiama, kad tyrimo metu atliekant kratas įtariamųjų gyvenamosiose patalpose, pas kelis riaušių dalyvius buvo rasta, manoma, nelegaliai laikomų šaunamųjų ir nešaunamųjų ginklų. Jiems pareikšti įtarimai ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei dėl neteisėto disponavimo nešaunamaisiais ginklais.

Daugumai iš 85 įtariamųjų skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, vienam asmeniui iki 2022 m. kovo mėn. skirtas namų areštas, dar vienam įtariamajam – intensyvi priežiūra iki ateinančių metų sausio mėn. vidurio.

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime nukentėjusiais pripažinti 26 asmenys.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl riaušių, neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis bei neteisėto disponavimo nešaunamaisiais ginklais, t. y. nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 283 straipsnio 2 dalyje, 167 straipsnio 1 dalyje, 300 straipsnio 1 dalyje, 259 straipsnio 1 ir 2 dalyse, 253 straipsnio 1 dalyje bei 258 straipsnio 2 dalyje. Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.
Naujesnė Senesni