Suniokojus LGBTQ+ meno kūrinius, Liverpulio policija ieško nusikaltėlių: šiame mieste nėra vietos neapykantai

Policija tiria dviejų meno kūrinių, siejamų su LGBTQ+ tematika, suniokojimo aplinkybes Liverpulio mieste, esančiame šiaurės Airijoje (Jungtinės Karalystės teritorijoje). Pareigūnai įvykį vertina kaip galimą neapykantos nusikaltimą.

Nuo miesto centro esančio pastato sienos buvo nuplėštas kūrinys, pavadinimu „Hate Has No Place Liverpool" | Nuotraukos šaltinis: theguardian.com


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kūriniai buvo sunaikinti po kelių dienų nuo jų eksponavimo pradžios „Homotopia“ festivalyje lauko parodoje „Queer the City“.

Anot „Homotopia" vadovės Char Binns, vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip keli asmenys trečiadienio paryčiais, 4 valandą, nuplėšė plakatą, ant kurio puikavosi užrašas „Queer With no Fear".

Panašus incidentas įvyko ir spalio 29 d., kai nuo miesto centro esančio pastato sienos buvo nuplėštas kūrinys, pavadinimu „Hate Has No Place Liverpool".

Menininkė Rosa Kusabbi savo iliustraciją apibūdino kaip „džiaugsmingą visų LGBTQIA ir Liverpulio akcentų šventę“.

C. Binns teigė buvusi užgauta dėl šių anti-LGBTQ+ veiksmų. „Labai sunku to nepriimti asmeniškai. Negalime tiksliai pasakyti, koks buvo šių meno kūrinių pašalinimo motyvas, bet veikiame kaip „Queer" žmonės tokioje baimės atmosferoje. Šis darbas buvo sukurtas reaguojant į neapykantos nusikaltimus mūsų mieste. Taigi, nepaisant motyvo, tai vis tiek verčia mus baimintis ir jaustis užpultiems", - komentavo ji.

Šimtai žmonių birželį Liverpulyje protestavo po daugybės smurtinių išpuolių prieš neheteroseksualius asmenis. Vieno incidento metu homoseksualiai porai ir jų draugams buvo grasinama peiliu, vėliau jie sumušti šaukiant homofobiškas frazes.

C. Binns sakė, kad meno kūriniai, finansuojami Liverpulio tarybos kultūros departamento, atsirado reaguojant į išpuolius. Jie buvo skirti kaip „kažkas teigiamo, atsiradusio iš kažko labai neigiamo“.

Liverpulio miesto centro bendruomenės policijos inspektorė Charlotte Irlam sakė: „Sužinojome, kad Liverpulio miesto centre buvo suniokoti du meno kūriniai, ir galime patvirtinti, kad abu incidentai yra tiriami dėl nusikalstamai padarytos žalos ir mes tai traktuojame kaip neapykantos nusikaltimus".

Pasak jos, pareigūnai tikrina vaizdo kamerų medžiagą, taip pat apžiūrimi ir kiti meno kūriniai, iškabinti mieste. „Taip pat bendradarbiaujame su LGBTQ+ bendruomene ir patikintume, kad į šį incidentą žiūrime rimtai ir imsimės veiksmų prieš atsakingus asmenis. Liverpulis garsėja kaip svetingas, draugiškas miestas ir čia nėra vietos neapykantos nusikaltimams“.

Naujesnė Senesni