„Zalando“ skelbia 2021 m. įvairovės ir integracijos ataskaitą: daugėja moterų vadovybėje ir su technologijomis susijusiose pozicijose

Europoje pirmaujanti mados ir gyvenimo būdo platforma „Zalando“ skelbia savo antrąją metinę įvairovės ir integracijos ataskaitą „do. BETTER“, rašoma pranešime spaudai. Joje remiamasi „Zalando“ įvairovės ir integracijos strategija, kuri buvo paskelbta 2021 m. gegužę. Strategijoje yra apibrėžta dvylika konkrečių bendrovės įsipareigojimų, pagal kuriuos „Zalando“ šioje ataskaitoje vertina savo pažangą. Per praėjusius metus „Zalando“ padidino moterų dalį penkiuose aukščiausiuose vadovybės lygiuose ir su technologijomis susijusiose pozicijose, taip pat pristatė naujas mokymo programas, išplėtė „Zalando“ parduotuvės asortimentą, kad atspindėtų klientų įvairovę ir išsikėlė naujus ambicingus tikslus. Jie padės bendrovei tapti pirmu mados pasirinkimu ir būti atvira visiems – talentams, lyderiams, klientams ir partneriams.

„Zalando" komandos susitikimas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vienas iš „Zalando“ įkūrėjų ir vadovų Davidas Schneideris sako, kad šių metų įvairovės ir integracijos ataskaita rodo bendrovės pažangą. „Norime įsiklausyti, mokytis ir imtis veiksmų, kad „Zalando“ kurtų didesnę įvairovę ir integraciją bei puoselėtų aplinką, kurioje klestėti galėtų visi. Šių metų ataskaita priartina mus prie vizijos tapti pirmu mados pasirinkimu ir centru, kuriame laukiami visi. Norime užtikrinti talentų, lyderystės, klientų bei partnerių įvairovę, o integraciją paversti savo neatsiejamu bruožu“, – sako D. Schneideris.

Moterys vadovybėje

Šiuo metu moterų dalis penkiuose aukščiausiuose „Zalando“ vadovybės lygiuose yra 35,2 proc., praėjusiais metais šis rodiklis siekė 30,4 proc. Siekdama pašalinti lyčių disbalansą vadovybėje, „Zalando“ rengia specialias programas moterims. Pavyzdžiui, viena iš tokių iniciatyvų yra „Career Circles“. Tai yra grupinė mentorystės mokymo programa, skirta padėti moterims tapti būsimomis vadovėmis.

Vienas iš „Zalando“ įkūrėjų ir vadovų Davidas Schneideris


Moterys technologijų srityje

Šiuo metu su technologijomis susijusiose pozicijose moterų dalis „Zalando“ yra 21,2 proc., praėjusiais metais šis rodiklis siekė 16,7 proc. „Zalando“ įsipareigoja investuoti 5 milijonus eurų į specialias programas, skirtas pritraukti, išmokyti ir išlaikyti daugiau moterų technologijų srityje. Iki 2023 m. šios srities pozicijose „Zalando“ siekia padidinti moterų dalį savo bendrovėje iki 40 – 60 proc. Kad tai įgyvendintų, „Zalando“ dvigubins pradedančiųjų technologinių pozicijų skaičių, kad pritrauktų moteris, kurios pradeda kelią šioje srityje bei įmonės viduje sieks lyčių įvairovės, skirdama darbuotojus į aukštesnes pareigas, taip pat sieks bendrai didinti moterų skaičių dabartinėje talentų rinkoje.

Įvairovės ir integracijos partnerystės

Iki 2025 m. „Zalando“ sieks tapti pagrindiniu mados centru, kuris per bendradarbiavimą suteiktų daugiau galimybių ir sustiprintų nepakankamai atstovaujamus balsus šiame sektoriuje. Tam bendrovė tikisi suburti prekių ženklus, mažmenininkus, nevyriausybines organizacijas, akademinę bendruomenę ir bendruomenės lyderius. Prie šio tikslo taip pat prisidės ir įvairios partnerystės: „Zalando“ remia neįgaliųjų integracijos siekiančią iniciatyvą „The Valuable 500“, bendradarbiauja su tinklu „Afro-German Academic Network“ (ADAN) ir „JA Europe“, su kuria rengia hakatonus, orientuotus į įvairovę, integraciją ir teigiamų jaunų europiečių vertybių ugdymą.

Visą 2021 m. „do.BETTER“ ataskaitą rasite čia. „Zalando“ įvairovės ir integracijos ataskaitą skelbia kasmet.
Naujesnė Senesni