Policija pradėjo tyrimą dėl LGBTQ+ palaikymo akcijos prie Prezidentūros

Praėjusį mėnesį prieš įvykstant homoseksualią dukrą auginančios mamos Rasos Račienės ir prezidento Gitano Nausėdos susitikimui prie prezidentūros visuomenininkė kvietė susirinkti LGBTQ+ bendruomenę palaikančius žmones. Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl susirinkimų įstatymo galimo nesilaikymo, penktadienį pranešė naujienų portalas lrt.lt
 
D. Filmanavičiūtė | LGL/A. Didžgalvio nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Apie tai, kad sulaukė policijos skambučio ir klausimų apie įvykusią akciją, pranešė D. Filmanavičiūtė savo „Facebook" paskyroje. Ji teigė, kad pareigūnai su ja bendravo mandagiai. Visuomenininkė patikslino, kad jos apklausa vyks internete, o ne atvykus į policijos komisariatą.

Naujienų portalui lrt.lt Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigė: „Pradėta administracinė teisena, tyrimas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 494 straipsnį“.

Šioje nuostatoje nurodyta, kad Susirinkimų įstatymo nesilaikymas pažeidėjui užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Anot J. Samorokovskajos, D. Filmanavičiūtė buvo LGBTQ+ akcijos prie prezidentūros, organizatorė. Pasak policijos atstovės, reikia apklausti visus asmenis, kad „būtų priimtas teisingas sprendimas". Esą tai ir yra priežastis, kodėl visuomenininkė kviečiama apklausai.

Spalio 23-ąją įvykusios LGBTQ+ palaikymo akcijos metu atvyko bendruomenę palaikantys žmonės, tarp kurių - ne vienas garsus veidas: Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, Nepriklausomybės akto signatarė Nijolė Oželytė ir kt.
Naujesnė Senesni