Kinijoje - baimės atmosfera: veiklą stabdo įtakinga LGBTQ+ teisių organizacija

Kinijoje įtaką įgavusi LGBTQ+ teisių organizacija „LGBT Rights Advocacy China“, dalyvavusi ne viename teisminiame procese prieš ribojamas žmogaus teises ir laisves, stabdo veiklą. Bijoma, kad su organizacijos aktyvistais galėjo susidoroti valdžios institucijos.

Asociatyvi Delia Giandeini/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ teisių gynimo organizacija ketvirtadienį paskelbė, kad nutraukia bet kokią veiklą ir uždaro savo socialinių tinklų paskyras, praneša apnews.com

Šiai organizacijai priklausantys žmogaus teisių aktyvistai Kinijoje taip pat pašalino savo puslapius „WeChat“ ir „Weibo“ platformose, plačiai naudojamose vartotojų.

LGBTQ+ teisių gynimo organizacija veiklą vykdė visoje šalyje ne tik besibylinėdama teismuose, tačiau ir viešai informuodama visuomenę apie neheteroseksualius žmones taip skatindama LGBTQ+ bendruomenės matomumą. Naujienų agentūra AP praneša, kad organizacija paskatino ne vieną LGBTQ+ žmogų kreiptis į teismą dėl diskriminacijos darbo aplinkoje.

„LGBT Rights Advocacy China“ daug dėmesio skyrė įstatymų leidybos temoms, politinės krypties keitimui. Gali būti, kad tai sukėlė Kinijos valdžios nepasitenkinimą.

Šalyje veikia ir kitos LGBTQ+ teisių gynėjų organizacijos, tačiau „LGBT Rights Advocacy China“ buvo viena iš nedaugelio, kuri specializavosi ir teisėkūros srityje, rašo axios.com

Pasak oficialios Kinijos naujienų agentūros „Xinhua“, Civilinių reikalų ministerija penktadienį paskelbė, kad uždaro 3,3 tūkst. „neteisėtų" socialinių organizacijų. Ministerija taip pat uždarė apie 200 svetainių ir individualių socialinės žiniasklaidos paskyrų, kurios nebuvo registruotos jokioje Vyriausybės įstaigoje.

Neaišku, ar organizacijos „LGBT Rights Advocacy China“ uždarymas siejamas su Ministerijos vykdyta kompanija - Kinijos valdžios institucijos į AP siųstus klausimus neatsakė.

LGBTQ+ teisių organizacija buvo įsteigta 2013 metais.

Homoseksualūs santykiai Kinijoje dekriminalizuoti 1997 metais, tiesa, tos pačios lyties asmenų santuokos išliko negalimos.
Naujesnė Senesni