Laisvės frakcijos atstovas V. Mitalas jaučiasi apgautas koalicijos partnerių, susilaikiusių dėl partnerystės

Laisvės frakcijos atstovas Seime Vytautas Mitalas teigia, kad po to, kai Seimas šiais metais nepalaimino jau dviejų Laisvės partijai svarbių įstatymų - lyčiai neutralios partnerystės ir mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo - bus imtasi svarstyti klausimą, kaip partijai sekasi toliau dirbti koalicijoje.

Vytautas Mitalas | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

V. Mitalas interviu portalui lrt.lt teigė, kad artimiausiu metu Laisvės partija aptars, kaip pavyko praleisti pastaruosius metus valdžioje, kaip sekasi siekti užsibrėžtų tikslų būnant koalicijoje su liberalais bei konservatoriais.

V. Mitalas teigė, kad tiek dėl Partnerystės įstatymo projekto, tiek dėl mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo įstatymo Laisvės partijos koalicijos partneriai žadėjo netrukdyti balsuodami prieš arba susilaikydami, tačiau savo pažadų neištesėjo, kai kurie jų - susilaikė.

„Dėl partnerystės – taip pat. Kai kurie žmonės, kurie sakė, kad balsuos už, paskutinę minutę susilaikė. Tai buvo ir iš valdančiosios daugumos, ir iš opozicijos", - portalui lrt.lt sakė jis.

Asociatyvi Darina Belonogova/Pexels


Partnerystės įstatymo projektas buvo teiktas dar Seimo pavasario sesijos metu, tačiau tąkart nepavyko praeiti net pateikimo stadijos.

„Kalbant apie pozicijos atstovus, žinau, kad kai kuriems po balsavimo dėl partnerystės buvo žmogiškai gėda. Jie pripažino, kad nebalsavo už, o dabar gal darytų kitaip", - teigė V. Mitalas

Antrąkart lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą buvo žadama pateikti rudens sesijoje, tačiau kol kas tai dar nepadaryta. Politikas tikina - prie partnerystės, kurią galėtų sudaryti ir tos pačios lyties asmenų poros, temos dar bus grįžta.

Asociatyvi Ivan Samkov/Pexels nuotr.


„Bet, be abejo, kai mes, tikiuosi, artimu metu nuspręsime grįžti prie šito klausimo, skaičiuosime atidžiai tuos balsus, dar didesniu atidumu, nei skaičiavome šiemet", - dėstė Seimo narys.

V. Mitalas LGBTQ+ bendruomenei svarbų įstatymo projektą vadina vertybišku klausimu, dėl kurio Seime gali būti sudėtingiau apsispręsti nei dėl mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo

„Man labai norėtųsi pradėti nuo valdančiosios koalicijos ir padaryti viską, kas įmanoma [kad jie palaikytų]. Partnerystė, be abejo, yra vertybiškesnis klausimas nei dekriminalizavimas, nes dėl dekriminalizavimo nematau nieko, kas krikščioniškam demokratui trukdytų ištiesti pagalbos ranką artimui savo, esančiam bėdoje", - aiškino jis.
Naujesnė Senesni