Pasaulį paliko iškili LGBTQ+ palaikytoja ir Holivudo legenda Betty White

Gruodžio 31-ąją, penktadienį, likus kelioms savaitėms iki savo 100-ojo gimtadienio, anapilin iškeliavo amerikiečių aktorė, LGBTQ+ teisių palaikytoja Betty White.

Betty White | Nuotraukos šaltinis: biography.com


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net 

Iškili moteris Holivude ir visame pasaulyje buvo gerbiama už savo sąmojį ir šilumą, žmogaus teisių palaikymą.

Dar 2010 metais aktorė išreiškė paramą LGBTQ+ bendruomenei pasisakydama už jos teises ir santuokų lygybę. „Man nesvarbu, kas ir su kuo miega. Jei pora visą tą laiką yra kartu – o kartais vienalyčių porų santykiai yra net tvirtesni nei heteroseksalių – manau, kad gerai, jog jie nori susituokti", – žurnalui „Parade" tąkart teigė B. White.

Aktorė kalbėjo nesuvokianti, kodėl žmonės taip nusiteikia prieš kitas asmenų grupes. „Rūpinkitės savo reikalais, nesijaudinkite dėl kitų", – patarimą homofobiškas pažiūras dėstantiesiems davė B. White.

Sausio 17-ąją ji būtų šventusi savo 100-ąjį jubiliejų. „Man taip pasisekė, kad esu tokios geros sveikatos ir jaučiuosi taip gerai būdama tokio amžiaus“, – dar šią savaitę publikuotame interviu žurnalui „People“ sakė B. White.

Aktorė gimė 1922 m. Oak Park mieste, Ilinojaus valstijoje (JAV). Jos tėvas – elektrikas, mama – namų šeimininkė. Tuomet, kai jai buvo 2-eri metai, tėvai persikėlė gyventi į Los Andželą.

B. White savo televizijos karjerą pradėjo 1930-ųjų pabaigoje. XX a. šeštajame dešimtmetyje ji vaidino seriale „Gyvenimas su Elizabeth“, vis dažniau pasirodydavo pokalbių, žaidimų ir estrados laidose. 

B. White karjera truko net devynis dešimtmečius. Moteris bene labiau išgarsėjo atlikusi vaidmenį televizijos seriale „Auksinės merginos", rodytame JAV televizijoje nuo 1985 iki 1992 metų.

Beje, aktorės šlovė neblėso iki šių laikų. 2010 m. B. White prisijungė prie serialo „Hot in Cleveland“ aktorių komandos, o tais pačiais metais ji tapo seniausia „Saturday Night Live“ vedėja.

Moteris yra pelniusi ne vieną Emmy apdovanojimą.
Naujesnė Senesni