Angelica tapo Adrianu: „Sieloje visada buvau vaikinas"

Mažiau nei prieš septynis metus operos dainininkas Adrianas Angelico buvo daili, ilgaplaukė moteris, vardu Andželika.

Adrianas Angelico | Patricia Valera nuotr.


Arūnas Gricius

Grupės „Lithuanian LGBT+ artists" administratorius

Andželika nusprendė pasikeisti vardą į Adrianą ir išoperavo krūtis. Jis gavo naują pasą ir pasiskelbė vyru. Tačiau dėl savo balso jis nedrįso vartoti testosterono. Taip pat orientacija išliko, žinoma, ta pati.

Homoseksualios orientacijos mecosopranas Adrianas Angelico (39) užaugo su sunkiojo metalo muzika ir nemoka skaityti natų. Tačiau kritikų pripažintas dainininkas jau seniai buvo paskelbtas naujuoju didžiu Norvegijos operos talentu.

2016 metų liepos 1 d. įstatymas atvėrė galimybę asmenims, sulaukusiems 16 metų, pakeisti savo juridinę lytį, nereikalaujant konkrečios diagnozės ir gydymo.

Ištrauka iš Norvegijos Vyriausybės įstatų: „Kiekvienas asmuo turi turėti lygias teises, nepaisant seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės ir lytinės išraiškos".

Gėjai, lesbietės, biseksualai ir transseksualūs asmenys (LGBTQ+ asmenys) turi turėti galimybę gyventi atvirai, o Norvegijos valdžia stengiasi užkirsti kelią diskriminacijai. Vyriausybė siekia stiprinti lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų teises ir kovoti su diskriminacija dėl seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės ar lytinės raiškos.

Parengta pagal nrk.no, blikk.no, regjering.no informaciją


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni