D. Trumpas pareiškė paramą V. Orbanui. Abu politikus sieja homofobiškas požiūris

Pirmą kadenciją baigęs ir antrai kadencijai neišrinktas JAV prezidentas Donaldas Trumpas tikina palaikantis Vengrijos premjerą Viktorą Orbaną, kuris siekia likti valdžioje artėjančiuose Vengrijos parlamento rinkimuose.

D. Trumpas ir V. Orbanas – ištikimi sąjungininkai | JAV ambasados Vengrijoje nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

D. Trumpas savo išplatintame pareiškime teigė, kad „Vengrijos (premjeras) Viktoras Orbanas tikrai myli savo šalį ir nori saugumo jos žmonėms. <...> Jis atliko galingą ir nuostabų darbą gindamas Vengriją, stabdydamas nelegalią imigraciją, kurdamas darbo vietas, plėtodamas prekybą".

Be to, D. Trumpas teigė, kad V. Orbanas yra „stiprus lyderis ir visų gerbiamas". Buvęs JAV vadovas patikino: „Aš visiškai jį palaikau ir pritariu perrinkimui ministru pirmininku!".

Rinkimai Vengrijoje vyks balandžio mėnesį. Šešios skirtingos opozicinės partijos susivienijo remdamos Peterą Marki-Zay, kuris siekia užimti V. Orbano vietą.

D. Trumpas ir V. Orbanas – sąjungininkai jau daugelį metų.

Vengrijos premjeras lankėsi Baltuosiuose rūmuose ir palaikė D. Trumpą per jo nesėkmingą 2020 m. perrinkimo kampaniją.

Abu politikai ne tik aršiai priešinasi imigracijai, kalba apie fizines sienas prie valstybių ribų, tačiau ir pasisako prieš LGBTQ+ bendruomenės teises.

Pavyzdžiui, D. Trumpo administracija uždraudė translyčiams žmones patekti į JAV kariuomenę, uždegė žalią šviesą Federalinei įvaikinimo agentūrai atmesti LGBTQ+ porų prašymus įsivaikinti.

O tuo metu būdamas Vengrijos ministru pirmininku, V. Orbanas pasiekė, jog būtų konstituciškai uždraustos tos pačios lyties asmenų santuokos. Konstitucijoje pakeistas šeimos apibrėžimas, dėl kurio įsigaliojo draudimas įsivaikinti tos pačios lyties poroms. Be to, V. Orbano pastangomis buvo panaikintas ir teisinis translyčių žmonių pripažinimas.

Šiais metais Vengrijoje įsigaliojo prieš tariamą LGBTQ+ propagandą nukreiptas įstatymas, draudžiantis nepilnamečiams suteikti informaciją apie „Queer" žmones.

Praėjusį mėnesį Venecijos komisija, konsultuojanti Europos Tarybą konstitucinės teisės klausimais, paskelbė nuomonę, kurioje teigiama, kad Vengrijos įstatymas pažeidžia žmogaus teisių standartus.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni