Prieš pasaulio futbolo čempionatą – kritika Katarui: ragina pasirašyti peticiją dėl anti-LGBTQ+ įstatymų ir galiojančios šariato teisės

Moksleivė paragino didžiausią Didžiosios Britanijos transliuotoją bei Anglijos fubtolo asociaciją prieš Katare vyksiantį pasaulio futbolo čempionatą paskelbti, kad visuomenei būtų nuolat primenama, jog šioje šalyje veikia anti-LGBTQ+ įstatymai.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Artimuosiuose rytuose esančiame Katare, kuriame šių metų lapkritį bei gruodį vyks pasaulio futbolo čempionatas, tos pačios lyties asmenų santykiai yra baudžiami įkalinimu. Katare taip pat veikia šariato teisė, pagal kurią įmanoma asmenis nuteisti mirties bausme.

Sprendimas surengti futbolo turnyrą šioje Persijos įlankos šalyje sulaukė didžiulės kritikos bangos.

Viena paauglė iš Didžiosios Britanijos ragina televizijos studijas ir futbolo komandas elgtis atsakingai.

„Kai išgirdau, kad 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks Katare – vienoje iš nedaugelio pasaulio šalių, kuriose tegalioja dehumanizuojantys prieš lygybę nukreipti įstatymai – likau pasibaisėjusi“, – teigė 15-metė Chloe savo parengtoje peticijoje, paskelbtoje change.org

Nacionalinis Jungtinės Karalystės transliuotojas BBC bei Anglijos futbolo asociacija raginami atidžiai išnagrinėti Kataro padėtį dėl LGBTQ+ žmonių. Peticijoje paminėtas ir dar vienas transliuotojas - ITV

Peticijoje Chloe teigė, kad BBC prisiima įsipareigojimus „reguliariai pabrėžti“ barbariškus Kataro įstatymus, nukreiptus prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„BBC ir ITV, planuojančios transliuoti Kataro pasaulio čempionatą ir Futbolo asociacija, siunčianti komandą į turnyrą, yra pareiškę, jog lygybės skatinimas – tai jų pagrindinės vertybės“, – rašė paauglė.

Peticijos autorė pabrėžė, kad transliuojant varžybas Katare ir garsinant šią šalį nepaminėjus, jog joje pažeidžiamos žmogaus teisės ir laisvės, gali būti pamintos tiek asociacijos, tiek transliuotojų vertybės.

Kalbėdama su „The Northern Echo" peticijos autorė Chloe tikino: „Kai tylime užsimerkdami prieš šią problemą, palaikome kitą pusę, nes tiesiog leidžiame jiems taip elgtis".

Tuo metu Anglijos futbolo asociacijos direktorius Markas Bullinghamas teigė, kad neva Kataras padarė „didelę pažangą“ užtikrindamas, jog šiais metais vyksiančiame pasaulio futbolo čempionate LGBTQ+ asmenys išliktų saugūs.

M. Bullinghamas tikino, kad lankantis Katare buvo aptarti klausimai, susiję su LGBTQ+ asmenimis. Esą Kataro valdžia nedraus LGBTQ+ asmenims atvykti į šalį, kad šie palaikytų Anglijos komandą. 

Tačiau toks užtikrinimas kritikos nenumalšino. Australų futbolininkas Joshas Cavallo, kuris yra aukščiausios lygos vyrų futbolo žaidėjas, tikino, jog „bijotų“ keliauti į Katarą dėl anti-LGBTQ+ įstatymų šalyje.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni