Reikalaujate mažiau susipriešinimo? Nenorite domėtis politika, o LGBTQ+ tema jums visiškai dzin

Kai šiandien girdime, jog svarbiausia – ramybė, mažiau susipriešinimo, daugiau diskusijų ir pagarbos vieni kitiems, ką tai reiškia? Išversiu. Tai reiškia: noriu nesidomėti politika ir visuomene, rūpintis tik savo ir savo šeimos gerove, o tokios temos kaip LGBT+ žmonių lygiateisiškumas ar smurtas prieš moteris man yra visiškai dzin, nes kam jiems demonstruotis, o joms provokuoti ar likti su smurtautojais.

Asociatyvi jarmo.net nuotr.

Romas Zabarauskas

Kino režisierius

Dar išversiu, kai tą sako politikai: noriu pataikauti taip mąstantiems piliečiams, nes siekiu valdžios bet kokia kaina.

Visuomenė netapo labiau susiskaldžiusi ar įsitempusi, ji tokia visada buvo. Tiesiog pandemijos valdymas reikalauja visų įsitraukimo ir štai staiga nuosaikieji „su laiku“ pokyčių laukiantys piliečiai ar politikai nebegali 100 proc. ignoruoti mūsų šalies tamsių pusių. Bet tik tiek.

Dabar tarsi jaudinamasi, kokia dar laukia grėsmė per valstybines šventes, kaip gali būti nejauku. Bet supraskite, kad tokiems žmonėms kaip aš, kuriuos valstybė diskriminuoja, visą gyvenimą per valstybines šventes nejauku. Niekada nesijaučiau, kad šios šventės būtų rengiamos taip, jog atspindėtų Lietuvos įvairovę. Kai per jas ėmė organizuotai žygiuoti neonaciai, o visuomenė tik gūžtelėjo pečiais – ai, tai tegu – irgi buvo nejauku.

Ne kartą su bendraminčiais skambinom pavojaus varpais: pasmerkime akivaizdžiai neonacius, nepopuliarinkime nukvakusių filosofių ir juvelyrių, užtikrinkime bendrapiliečių lygybę. Galiu vardinti su pavyzdžiais, protestais, privačiais ir viešais pasisakymais. Ir kas iš to? Ta pati visuomenė į tokius balsus žiūrėjo daugiau kaip į durnelius maištininkus. Tai laiku nesustabdžius šių reiškinių, turime pasėkmes.

Jūs sakote „nejauku“, aš sakau „told you so“.

Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni