Valkiūnas prabilo apie vyrus užkariautojus ir apkaltino smurtą patiriančias moteris lipant vis ant to pačio grėblio

Seimo narys Valdemaras Valkiūnas, prieš kurį laiką pripažintas nepažeidęs etikos dėl pareiškimų apie „pid*ralizaciją", nusprendė pamokyti kolegas, kuo pasižymi vyrai ir moterys.

Valdemaras Valkiūnas | O.Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Kuo aukštesnis vyro testas(sterono) lygis,  tuo jis yra kovingesnis, agresyvesnis, jis karys, kovotojas, medžiotojas. <...> Moterims patinka užkariautojai", – gyvenimišką išmintį žarstė buvęs Biržų rajono meras. 

V. Valkiūnas dėstė, kad „moters genai – ne karo genai, o mamos, šeimos, vaikų auklės". 

Toliau Seimo nariui ir vėl buvo keblu ištarti žodį „testosteronas". 

„Todėl kuo test (pauzė, – jarmo.net) sterono lygis žemesnis, tuo moteris moteriškesnė, ramesnė. Kodėl smurtą patyrusios moteris, išsiskyrusios su (sususu) smurtautoju vėl susiranda smurtautoją? Todėl, kad tos moterys ieško kario", – dėstė jis ir aiškino, kad moterys lipa vis ant to paties grėblio. 

„Tad prieš pradėdami bendrą gyvenimą bent pasitikrinkite vienas kitą. Alkogolis neutralizuoja realumo, adekvatumo, suvokimo būsenas, neu(neuronus)... neuro... ir... ir neuromediatoriai gauna klaidinantį poveikį", – nors ir sunkiai tardamas žodžius, tačiau nuožmiai toliau aiškino politikas.

Tuomet V. Valkiūnas ėmė aiškinti, kaip žmones veikia alkoholis – esą kai kurie dėl girtumo nori sekso, priekabiauti ar pasimušti.

Seimo narys, be kita ko, pareiškė, kad kai kuriose visuomenėse vyrai iš prigimties yra agresyvesni ir vargu, ar kitaip būtų geriau. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni