28 Seimo nariai pritarė, kad homoseksualūs asmenys neturėtų būti apsaugoti nuo smurto artimoje aplinkoje

Sausio 20-oji tapo paskutine pratęstos Seimo rudens sesijos diena. Besibaigiant sesijai parlamentas svarstė Smurto artimoje aplinkoje įstatymo naują redakciją. Ją pristatęs Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius liko priblokštas po pasigirdusių Seimo nario Petro Gražulio pasiūlymų.

Tomas Vytautas Raskevičius ir Morgana Danielė | Dž.G.Barysaitės nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Šiandien, svarstant Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo pataisas, Seimas balsavo už didžiausio Seimo „homoseksualo“ Petro Gražulio pasiūlymą iš įstatymo išbraukti lygiateisiškumo principą seksualinės orientacijos pagrindu. Kitais žodžiais tariant, buvo siūloma įtvirtinti, kad principas, jog visi žmonės turi teisę į apsaugą nuo smurto artimoje aplinkoje, LGBT žmonėms negalioja", – ketvirtadienį savo „Facebook" paskyroje teigė T. V. Raskevičius .

Anot jo, toks klausimais nesusijęs nei su partneryste, nei su Stambulo konvencija ar kultūriniais kariais, o siekiama tik diskriminuoti asmenis dėl jų tapatybės.

„Kiekvienas yra vienodas ir vertas pagarbos", – pabrėžė Seimo narys. 

Už P. Gražulio pasiūlymą iš Smurto artimoje aplinkoje įstatymo būtų išbraukti asmenų apsaugą remiantis lytinės orientacijos pagrindu balsavo 28 Seimo nariai. „Džiugu, kad bent nė vieno iš valdančiosios daugumos ten nebuvo. Gal šitie kolegos dar galėtų patikslinti, kokių dar teisių aš turėčiau neturėti kaip homoseksualus Lietuvos Respublikos pilietis?" – retoriškai klausė politikas.



Seimas nusprendė P. Gražulio siūlymui vis tik nepritarti: nors jam pritarė 28 parlamentarai, prieš pasisakė 55, o susilaikė – 26 Seimo nariai.

Po svarstymo pritarta Smurto artimoje aplinkoje įstatymo projektui, o dėl priėmimo bus balsuojama Seimo pavasario sesijoje.

Dėl šio įstatymo nemažai priekaištų turi konservatorė Vilija Aleknaitė Abramikienė. Jos iniciatyva iš projekto buvo pašalinta „smurto lyties pagrindu" sąvoka. Politikė Seimo salėje aiškino, kad prieš moteris jokiu būdu nėra smurtaujama dėl lyties, esą tai vyksta dėl to, nes jos „silpnesnės". Po svarstymo T. V. Raskevičius pasidalijo nuotrauka, kurioje buvo užfiksuotas kartu po posėdžio. Įraše Seimo narys rašė: „Smurto artimoje aplinkoje prevencija!". 

Momentinė ekrano nuotr.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni