Zabarauskas pažėrė kritikos Šimašiui dėl „Soho": siaubinga, kai liberalūs politikai neišreiškia palaikymo

Kol nuosaikūs „su laiku bus geriau“ piliečiai pyksta, vos tik konkrečiau politikams primenami jų pažadai dėl piliečių lygybės, LGBT+ bendruomenė laukia dar vieno skaudaus pažeminimo.

Remigijus Šimašius | LDE Party nuotr.

Romas Zabarauskas

Kino režisierius

Kaip neseniai paviešinta, dėl galimai neteisėto „SOHO CLUB" administracinės paskirties kaimynų keitimo į gyvenamuosius, naujakuriai skundžiasi triukšmu ir gali uždaryti šį klubą.

Tad užsidarys vienintelis LGBT+ klubas Lietuvoje, įgalinantis ne tik reguliarius vakarėlius, bet ir daugybę kultūrinių renginių – nuo „Balaganza" iki tarptautinių drag ir muzikos atlikėjų pasirodymų.

Tuo tarpu Vilniaus meras Remigijus Šimašius pastaruoju metu kviečia į „Baltic Pride". Kažkodėl tik anglų kalba. Ne per savo asmenines feisbuko paskyras, o per atstovų – įskaitant to paties SOHO klubo. Tarsi reitingams labiau kenktų tiesus Lietuvos piliečių palaikymas, o ne negėbejimas padoriai skirtis su žmona...

„Pride" eitynės, primenu, prasidėjo kaip minėjimas riaušių, kurias 1969 metais sukėlė Niujorko „Stonewall" baro lankytojai, pasipriešinę policijai eilinio reido metu.

Paminėsime šią progą savo LGBT+ klubą uždarydami?

Siaubinga, kad liberalūs politikai nesugeba reaguoti į tokį svarbų įvykį ir išreikšti palaikymo. Ne tik kad nesugebame pasiekti jokių daugiau nei simbolinių LGBT+ bendruomenės pergalių nei Seime, nei Vilniaus savivaldybėje, bet dar ir dėl įsivaizduotos strategijos išrinkti politikai bijo reaguoti į reikšmingas naujas problemas. Jei SOHO tikrai užsidarys, tai taps tokios politikos simboliu.

Vilties teikia jaunimas – ačiū Lietuvos liberaliam jaunimui už jūsų išreikštą palaikymą.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni