A. Kandrotas siunčiamas už grotų: kalėjime praleis beveik 2 metus

Prieš LGBTQ+ bendruomenę karą paskelbęs ir praėjusiais metais vaivorykštės perėją Vilniuje kartu su bendražygiais užpaišęs, socialiniuose tinkluose tiesioginėmis transliacijomis pagarsėjęs Antanas Kandrotas siunčiamas į kalėjimą. Antradienį įsiteisėjo teismo sprendimas skirti jam beveik 2 metų laisvės atėmimo bausmę už finansines aferas.

A. Kandrotas praėjusią savaitę atvyko į Ukmergę, kurioje vyko susitikimas su politikais. Čia internete pagarsėjęs veikėjas bandė sukelti neramumus, ragino šūkauti „LGBT lauk" | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Už grotų – dėl finansinių aferų

Vienas žinomiausių anti-LGBTQ+ judėjimo „Šeimų gynimo maršas" veidų A. Kandrotas, visuomenėje žinomas Celofano pravarde, jau anksčiau buvo nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą ir turto pasisavinimą

Nuosprendį save kovotoju už tradicine šeimą pasiskelbęs veikėjas apskundė Apeliaciniam teismui, taigi, jis nebuvo įsiteisėjęs, tad A. Kandrotas vaikščiojo laisvėje. Tačiau skundą išnagrinėję Apeliacinio teismo teisėjai nusprendė, kad A. Kandroto prašymas palikti jį laisvėje – atmetamas

Teismas konstatavo, kad atidėjus bausmę už anksčiau padarytą nusikaltimą, A. Kandrotas vėl padarė naują nusikaltimą.

„Atidėjimui nepakanka argumentų, duomenų, Pirma, pats Kandrotas jau buvo teistas, be kita ko ir dėl panašių nusikaltimų. Antra, per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį jis padarė naują nusikalstamą veiką. Tai vis tiek leidžia atidėti bausmės vykdymą, bet reikia gerų argumentų, kad jis nebedarys naujų nusikalstamų veikų. Tokių argumentų teisėjų kolegija nematė", – pareiškė bylą nagrinėjęs teisėjas, rašo kaunozinios.lt

Kaip praneša naujienų agentūra BNS, kaunietis kalėjime turės praleisti 1 metus ir 9 mėnesius. Nuosprendis įsiteisėjo iškart.

Galimai kurstė neapykantą ir prieš LGBTQ+ asmenis

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį A. Kandrotas dalyvavo ir Ukmergėje vykusiame susitikime su politikais Matu Maldeikiu ir Tomu Vytautu Raskevičiumi. Diskusiją su ukmergiškiais inicijavo „Laisvės TV". A. Kandrotas tuo metu vykdė tiesioginę transliaciją, kalbėjo apie homoseksualius asmenis.

Kaip rašo naujienų portalas ukzinios.lt, Celofano paraginti kai kurie į susitikimą atvykę žmonės skandavo: „Gėda“, „LGBT lauk“.

Dėl A. Kandroto pasisakymų, jog tokius kaip T. V. Raskevičius reikėtų šaudyti, policija buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, kai praėjusių kovo 21-ąją Vilniuje vykusiame mitinge jis paprašė kitos „Šeimų maršo" aktyvistės Vitoldos Račkovos perskaityti šiuos žodžius: „Raskevičius yra absoliutus kolorado vabalas, kuris gaus finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto. Jis yra antivalstybininkas. Tokius reikėtų šaudyti, šiaip jau, bent po vieną į metus".

Politikas tokius A. Kandroto veiksmus įvertino kaip neapykantos kurstymą.

A. Kandrotas taip pat figūruoja ir kituose ikiteisminiuose tyrimuose. A. Kandrotui pareikšti įtarimai ir dėl riaušių kurstymo

Papildyta 2020-02-08 d. 14 val. 39 min. Praėjusių metų rugsėjį A. Kandrotas sveikino Kauno VDU Rasos gimnazijos moksleivius, o tai sukėlė pasipiktinimo bangą internete. Paskelbus, kad antradienį A. Kandrotas keliauja į kalėjimą, visuomenininkas Giedrius Alasevičius savo „Facebook" paskyroje paskelbė: „Kauno VDU Rasos gimnazija dabar turėtų išplatinti pranešimą savo moksleiviams, kuriems gerb. Celofanas pasakojo, kad labai svarbu palaikyt ryšius su bendraklasiais, nes niekada nežinai, kada prireiks advokato.

Kadangi advokatai nepagelbėjo ir gerb. Celofančikas keliaus kalėjiman, galbūt kaip nors gana prestižine laikomai Kauno mokyklai pavyktų surasti kokį žmogų, kuris moksleiviams papasakotų, kodėl daug protingiau nei turėti draugų advokatų yra tiesiog nevogti. Neabejoju, tokių yra, galimai net ne vienas.

Tai, žinoma, neužtikrina, kad neprireiks advokato paslaugų, tačiau neabejotinai dramatiškai sumažina tikimybę tokiems poreikiams. Priedo būtų puiki proga ir paaiškinti, kas yra tikimybės ir kaip jos veikia, nes tai dar vienas Celofano kulnas". 

LGBTQ+ teisių aktyvistas Pijus Beizaras rašo: „Ir kokią dainelę groja šis asmuo dabar? O gi meluoja visiems, jog į kalėjimą jis yra sodinamas dėl savo protestų ir kitų prieš valstybę nukreiptų veiklų. Ne. Į kalėjimą jis sėda už pinigų pasisavinimą ir mokesčių slėpimą. Tai yra, už anksčiau padarytus finansinius nusikaltimus.

Bet neabejoju, jog jo sekėjams ir pasekėjams, jis vis tiek bus kankinys, kurį už grotų kiša dėl “kitokios nuomonės” ir “valdžios kritikos”. Sudie, Antanai!". 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni