„Gamta sutvėrus kitaip". Pasidalijusi homofobišku įrašu, atlikėja Vasha išplatino atsiprašymo laišką

Šeštadienį, vasario 5-ąją atlikėja Gabrielė Grygolaitytė-Vasha nemaloniai nustebino savo gerbėjus „Instagram” paskyroje pasidalijusi homofobiško turinio įrašu, kuriame LGBTQ+ bendruomenės klausė: (kalba netaisyta) „KAM VAIKUS TRAUKTI Į TAI JAU NUO DARŽELIO” bei aiškino, kad esą „GAMTA SUTVĖRUS KITAIP”.

Momentinė ekrano kopija


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Moteris teigė, kad iš savo 5-metės dukros išgirdo, jog moteris gali mylėti moterį, o vyras – vyrą. „NESU PRIEŠ, BET PATI RENKUOSI TRADICINĘ ŠEIMĄ IR TRADICINĮ SAVO VAIKĄ <...> NENUTUOKIU IŠ KUR JĄ PASIEKĖ TOKIA INFO, BET MAŽAMEČIAI JAU KALBA DARŽELIUOSE, BEI MOKYKLOSE.

MYLĖKIT JŪS VISI KĄ NORIT, AŠ JUS PALAIKAU, BET C’MON KAM VAIKUS TRAUKTI Į TAI JAU NUO DARŽELIO!!!??!!!???

PATI TURIU ĮVAIRIŲ DRAUGŲ IR TUOS ŽMONES LABAI MYLIU, bet….

VAIKAMS NEREIKALINGOS TOS MADOS IR TENDENCIJOS, GAMTA SUTVĖRUS KITAIP (kalba netaisyta, - jarmo.net)”, – įraše, kuriame pasidalijo savo ir dukros nuotrauka, padaryta Madeiroje (Portugalijoje), rašė G. Grygolaitytė-Vasha

„Madeira - viena gražiausių mano gyvenime matytų salų pasaulyje. Prašau nekišti nuotraukų iš nuostabios salos prie keistų homofobiškų tekstų apie madas ir tendencijas būti homoseksualiu bei pasakojimų apie tai, kad kiekvienas žmogus gali pats pasirinkti, kurią lytį taip staiga imti ir pamilti. Aplink save turi daugybę draugų, kuriuos ką tik įžeidei ir pažeminai, bet dar nevėlu jų atsiprašyti ir paklausti, kaip ten iš tiesų buvo su jų pasirinkimu ir madom”, – komentarų skiltyje rašė garsus kelionių organizatorius Rimvydas Makalius.

Momentinė ekrano kopija


Atlikėjos požiūris supykdė daugybę žmonių. Netrukus garsenybė išplatino atsiprašymo laišką.

„Draugai, noriu atsiprašyti visų, kas gal būt klaidingai supratote mano įrašo mintį ir buvo užgauti. Aš esu už meilę. Kas mane pažįstate, sekate ilgesnį laiką - žinote, kad visuomet stengiuosi palaikyti šalia esantį žmogų. Aš tikrai neskirstau žmonių pagal jokius kriterijus.

Man meilė visuomet užėmė pirmą vietą mano gyvenime. Mano mama ir tėtis, močiutė ir senelis įdiegė man šią vertybę nuo mažų dienų. Būdama maža aš stebėjau juos ir žavėjausi. Savo biologinio tėvo šalia neturėjau. Dėl to tėviškos meilės man netrūko, bet klausimas - „kodėl” buvo kilęs.

Mano asmeniniame gyvenime buvo žmogus, gimė Adrija. Tačiau šeima, kurią tikėjausi sukurti kartą visam gyvenimui, iširo.. Taip pat, žinau širdį draskantį jausmą, kai slapčia nuo viso pasaulio myli žmogų, kurio laisvai mylėti negali, o apie bendrą laimę tik tyliai svajoji...

Gal dėl to, kai į mane žiūri Adrija, jos akyse matau tą tyrą norą mylėti. Įsivaizduoju, kaip jos gyvenime viskas klostysis nepaprastai laimingai. Ir atsiras tas princas, kuris ją saugos, kaip pasakoje.

Aš esu tos nuomonės, kad man idealūs santykiai yra tada, kai žmogus tave gerbia, myli, rūpinasi dėl bendros ateities ir tai daro besąlygiškai, nes jaučiasi laimingas kartu. Taip, mano atveju tas žmogus - būsimas vyras. Visų kitų (Adrijos taip pat) - asmeninis pasirinkimas. Bet juk mes kiekvienas norime savo artimiausiam žmogui tokios laimės, kokią geriausiai įsivaizduojame mes.

Paskaičiusi jūsų komentarus, supratau, kad neapgalvojau, jog mano tekstą galite priimti su neteisinga potekste. Manau, kuo daugiau pamokų gyvenimo mokykloje išmokstame - tuo geriau. Ir aš džiaugiuosi, kad nesu toms pamokoms abejinga.

Šį kartą išmokau ne vieną pamoką. Džiaugiuosi, kad tolerancijos pamoką taip pat įsisavinau. Ir čia visai nesvarbu - tu myli vyrą ar moterį. Tolerancija aprėpia ne tik lytinę orientaciją, bet ir pagarbą kitokiai nuomonei. Tikiu, kad jūs savo gyvenimo mokykloje taip pat mokotės sąžiningai ir ne mane vieną kartais ištinka pastaba pažymių knygelėje”, – „Instagram” paskyroje rašė atlikėja.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni