LGBTQ+ priešininkės A. Genovaitės-Astrauskaitės namuose – krata

Buvusios lietuvių kalbos mokytojos, vilnietės Astros Genovaitė-Astrauskaitės namuose trečiadienį policija atliko kratą, praneša naujienų portalas tv3.lt

Astros Genovaitė-Astrauskaitė | Stop kadras

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Patvirtino, kad atlikta krata

Praėjusiais metais rugpjūčio 10-ąją mitingą, nukreiptą prieš skiepus, Vyriausybę, Seimą ir LGBTQ+ bendruomenę, organizavusi moteris su žurnalistais trečiadienį nebendrauja, jos telefonas yra išjungtas, tačiau apie policijos vizitą patvirtino pedagogės advokatas Kęstutis Skrebys.

„Žinau, kad krata buvo atliekama. Tačiau neturiu papildomos informacijos, todėl būtų nekorektiška kažką komentuoti“, – sakė K. Skrebys, rašo tv3.lt

Policijos departamento spaudos atstovas Ramūnas Matonis patvirtino, kad A. Genovaitės-Astrauskaitės namuose išties atlikta krata, tokius procesinius veiksmus pareigūnai atlieka tirdami praėjusių metų rugpjūčio 10-ąją kilusias riaušes.

Paliko galioti baudą

Be to, BNS antradienį pranešė, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas paliko galioti 370 eurų baudą, kuri buvo skirta A. Astrauskaitei-Genovaitei po rugpjūtį surengto mitingo, nes ji neužtikrino, jog protesto dalyviai nepažeistų viešosios tvarkos.

Tąkart protestui perraugus į riaušes, policijos pareigūnai prieš neramumų kėlėjus naudojo ašarines dujas.

Kaip rašo tv3.lt, teismas pripažino, kad A. Genovaitė-Astrauskaitė neužtikrino reikalavimo, jog mitingas vyktų ne arčiau kaip 75 metrai Seimo pastato.

Aktyvi LGBTQ+ bendruomenės priešininkė

Dar 2019 metų lapkričio mėnesį A. Genovaitė-Astrauskaitė tapo viena iš mitingo prie LRT organizatorių. Moteris, viešojoje erdvėje išgarsėjusi tuo, jog raudonais dažais apipylė sostinės Lukiškių aikštėje stovintį monumento „Laisvės kalva“ fragmentą, piktinosi LRT parodyta „Spalvų" laida apie gėjus tėčius.

Buvusi mokytoja, aršiai kritikuojanti LGBTQ+ bendruomenę, kurį laiką kalbėjo apie idėją įsteigti mokyklą, kurioje nebūtų dėstoma, jos žodžiais tariant, LGBTQ+ ideologija. Tiesa, vėliau entuziazmas dingo – kalbos apie tokios mokyklos atskirą steigimą užtilo.

2020 metų liepą ji socialiniuose tinkluose paskelbė įrašą, kuriame pareiškė dalyvausianti politiniame gyvenime ir sieksianti „drausti Lietuvoje LGBT genderizmo propagandą, finansuojamą D. Sorošo"

Praėjusiais metais pavasarį kartu su Antanu Kandrotu, nuteistu realia laisvės atėmimo bausme už finansines aferas, ir kitais bendraminčiais juodais dažais uždažė vaivorykštės spalvų perėją Vilniuje, Pylimo gatvėje.

Be to, 2021 metų rugsėjo 4-ąją ji lankėsi ir laikinojoje sostinėje „Kaunas Pride" vykusiose eitynėse, kuriose vaikštinėjo ir demonstravo kryžių LGBTQ+ bendruomenės nariams bei LGBTQ+ teisių palaikytojams.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni