Dailininkas Laurits Regnes Tuxen ir erotinis vyro paveikslas

Šį paveikslą aptikau visai netikėtai. Nužvelgiau ir perėjau prie kitų internetinių atsitiktinumų, tačiau teko sugrįžti atgal.

Paveikslo šaltinis: sielamaistinga.blogspot.com


Maištinga siela

sielamaistinga.blogspot.com

Kažkuo užkabino. Atviras ekshibicionizmas, o gal XIX amžiaus pabaigos impresionizmo atšvaitai? Gal tas perdėtas lietuviškas drovumas (iki šiol nesuprantu, kaip reiktų deramai atskirti erotiką nuo tapomo nuogo kūno akto?) Ar tai ne tas pats? Tyrinėti ir perteikti tomis spalvomis, pasirinkta perspektyva savo matymo santykį su subjekto fiziniu kūnu?

Danų tapytojas, dailininkas Laurits Regnes Tuxen (1853-1927) gali pasigirti tiek marinistiniais, tiek aktiniais darbais, bet labiausiai tuo, kad jis tapė ir Anglijos karališkąją šeimą.

Peržiūrėjau jo darbus. Labiausiai įstrigo šis. Iš tamsos, lyg nuo teatro užkulisių žvelgiama į apsirengusių ponų dailininkų galerą pro tamsų išraiškingo vyro formas, tarsi jis būtų užuolaida, o kartu tapoma iš atsitiktinai neparankios „pastatytos“ pozicijos.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni