Susidūręs su homofobija, „Eurovizijos" dalyvis iš Izraelio stiprybės sėmėsi muzikoje

Vasario 5-ąją, šeštadienį Izraelis išrinko savo atstovą „Eurovizijos” dainų konkursui. Ši garbė suteikta TV šou „X Faktorius” nugalėtojui Michaelas Ben-Davida. Vyras Turine (Italijoje) vyksiančiame konkurse atliks dainą „I.M“.

Michaelas Ben-Davida | Nuotraukos šaltinis: eurovision-quotidien.com/


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Atlikėjas ketina į 66-ąjį kartą rengiamą konkursą keliauti nešdamas žinutę apie toleranciją. Kaip rašo lrt.lt, M. Ben-Davida atvirai pasakoja apie sunkumus, kuriuos patyrė vaikystėje. Mokykloje jam teko kentėti patyčias dėl dainavimo aukštu balsu, o mama sunkiai priėmė dainininko prisipažinimą, jog jis – homoseksualus.


Eurovision.tv skelbia, kad 25-erių metų atlikėjas, kilęs iš Petah Tikvos miesto, esančio centriniame Izraelio rajone, vidinės stiprybės sėmėsi muzikoje.

Pastarąjį kartą Izraelis „Eurovizijos” dainų konkursą laimėjo 2018 metais. Pirmąkart pergalę ši šalis „Eurovizijoje” pasiekė 1978 metais.

Lietuva savo atstovą į „Euroviziją” paskelbs vasario 12–ąją, kai įvyks atrankos į konkursą finalas. Pastarąjame rungsis 8 dainos, tarp kurių – ir LGBTQ+ ikona tapusios Lolitos Zero kūrinys „Not Your Mother”.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni