Vasario 16-osios minėjime neišvengta veikėjo, grasinančio šeimų griovimu, provokacijos

Trečiadienį prie Signatarų rūmų surengtas vasario 16-osios minėjimas įvyko be didesnių incidentų. Žmonės reagavo įvairiai: vieni kadenciją baigusiai Prezidentei Daliai Grybauskaitei, taip pat Vytautui Lansbergiui dėkojo, kiti šaukė „gėda". Minioje policijos pareigūnai kalbėjosi ir su kai kuriais plakatus laikiusiais asmenimis. Vienas jų jau anksčiau pasižymėjo sausio 13-ąją įvykusioje akcijoje reiškiamu priešiškumu vakarietiškiems žmogaus teisių standartams, pavyzdžiui, Stambulo konvencijai. Vyriškis, pasitelkęs prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą retoriką, grasino, kad bus sugriautos šeimos, tiesa, kaip – nepatikslino. 

Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Iš vasario 16-osios minėjime užfiksuotų vaizdo įrašų matyti, kad jame dalyvavo ir sausio 13-ąją prie klykiančios minios, siekusios sukelti renginyje neramumus, prisijungęs asmuo, tąkart atvykęs išreikšti savo nepasitenkinimo. 

Facebook nuotr.


„Pandemija yra dar tik ramunėlė, mes nepatenkinti esame, pati... Užvakar premjerė priėmė įstatymą, kuri naikina lietuvių kalbos gramatiką. Tuoj priims vėl Stambulo konvencijos įstatymą, kur šeimas naikina", – pykčio sausio 13-ąją neslėpė tąkart LRT žurnalistų kalbintas vyras.

Vyriškis jau anksčiau reiškė nepasitenkinimą žmogaus teisių temomis, pavyzdžiui, teigė, jog Stambulo konvencija griauna šeimas | Momentinė ekrano kopija


O štai vasario 16-ąją tas pats vyras pasirodė nešinas plakatu, ant kurio buvo skelbiama: „Buvau sąjūdyje, tapau Jedinstva".

Vaizdo įrašuose matyti, kad prie protestuotojo atvyko pasikalbėti policijos pareigūnai. Pastarieji prašė nekelti neramumų. 

O štai vyras atsakė ginantis tautą.



Žinomas anti-LGBTQ+ judėjimo „Šeimų gynimo maršo" atstovas Romas Dambrauskas ėmėsi ginti šio vyriškio, įvykį fiksavo telefonu.

Plakatą laikęs asmuo įvardijamas kaip Kazys Grinius. Naujienų portalas sekunde.lt skelbia, kad Bažnyčią nusižiūrėjęs kaip neblogą vietą Šeimų sąjūdžio referendumui rinkti, Panevėžio verslininkas K. Grabys karo kapeliono Virginijaus Veilento buvo išprašytas lauk ir dar išvadintas antivakseriu. Pastarasis incidentas įvyko dar praėjusių metų lapkritį.

Jarmo.net antradienį jau rašė, kad prieš vasario 16-osios minėjimą kai kurie maršistų būryje išgarsėti mėginantys veikėjai galimai kursto neapykantą ir prieš LGBTQ+ bendruomenę, ragina nesilaikyti viešosios tvarkos per artėjantį renginį. Nors vienas įrašų, kuriame nusitaikyta į LGBTQ+ asmenis, sulaukė virš 800 reakcijų ir buvo daugybę kartų pasidalytas socialiniuose tinkluose, ne visiems net ir viešai pro-LGBTQ+ poziciją reiškiantiems parlamentarams jis pasirodė pavojingas, nors prieš kurį laiką jų nuomonės apie neapykantos kurstymą būta visai kitokios. 

Provokacijų išvengta

Papildyta 2022-02-17 d. 09 val. 08 min. Naujienų portalas tv3.lt praneša, kad šiuo metu už finansines aferas kalinčio Antano Kandroto pasekėjai mėgino išsinuomoti viešbučio kambarį šalia Signatarų namų. Gali būti, kad buvo mėginama surengti provokaciją. 

Lietuvos policija skelbia: „Policija dėkoja visiems žmonėms, kurie susirinko švęsti valstybės atkūrimo dienos. Vasario 16-ąją į viešus renginius susirinkus gausiam dalyvių skaičiui, rimtų incidentų ar provokacijų išvengta. Geranoriškai nusiteikę žmonės vykdė pareigūnų nurodymus, atsižvelgė į pareigūnų prašymus ar reikalavimus.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla dėkoja visiems pareigūnams, kurie profesionaliai vykdė savo pareigas, užtikrino viešąją tvarką, atliko puikų prevencinį darbą.

Pareigūnai atsiprašo vilniečių ir miesto svečių už trumpalaikius eismo ribojimus, sukeltus nepatogumus.
Gausesnės policijos pajėgos ir toliau lieka dirbti sostinėje užtikrinant viešąją tvarką".

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni