Vilniaus m. savivaldybė atšaukė leidimą šeimų maršo akcijai Vingio parke

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius skelbia, kad savivaldybė atšaukė renginiui „Didysis šeimos gynimo maršas” suderintą leidimą. Mitingas, kuriame būtų pasisakoma prieš Vyriausybės sprendimus valdant COVID-19 pandemiją, skleidžiamos prieš skiepus nukreiptos sąmokslo teorijos, o taip pat vėl skambėtų nepritarimas LGBTQ+ asmenų partnerystei, planuotas gegužę.

Remigijus Šimašius | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/SimasiusRemigijus


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Mes sekame viešąją erdvę ir matome, kad buvę ar esami šio renginio iniciatoriai aktyviai palaiko Rusijos veiksmus, ne tik Kremliaus skleidžiamas iškrypusias vertybes. Karas yra aiški riba – jei net jis jiems nepadėjo atsitokėti, mes neleisime, kad renginys taptų platforma kitų žmonių kvailinimui. Nepatinka – galite eiti į teismą, sėkmės", – paskelbė R. Šimašius.

Jarmo.net jau rašė, kad praėjusiais metais įvykusio šeimų maršo mitingo vienas organizatorių Marius Gabrilavičius socialiniuose tinkluose džiūgauja dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą ir teigė, kad pastarojoje vyksta „apsivalymas". Plačiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: „Šeimų sąjūdžio lyderis džiaugiasi dėl „apsivalymo" Ukrainoje".

R. Šimašius sekmadienį taip pat teigė, kad Vilniaus miesto savivaldybė pasirengusi neišduoti leidimų jokiems renginiams, jei tik jie turės „nors mažiausių sąsajų su Rusijos propaganda".

Humanitarinių mokslų daktarė Lina Žigelytė pasveikino tokį mero sprendimą. „Vilnius atsisako „maršistų" renginio, nes pagaliau ir meras susivokė, kad tie patys žmonės, kurie nori sunaikinti mano (vaivorykštės spalvų jaustukas, – jarmo.net) bendruomenę argumentu už tradicinę šeimą, nori sunaikinti ir Lietuvos, Ukrainos demokratiją. <...> Prašymas ateičiai – į tokius renginius reaguoti proaktyviai, ne reaktyviai. Ne kai reikia uždrausti, o kai reikia apsvarstyti, ar tokie renginiai apskritai turi egzistuoti demokratiniame pasaulyje, o juos organizuojantys asmenys – turėti iliuzijos, kad jų veikla gali sulaukti valstybės paramos", – savo įraše „Facebook" paskyroje rašė L. Žigelytė. 

Apie tai, kad pavasarį planuojamas antrasis šeimų gynimo maršas, viešoje erdvėje buvo paskelbęs Lietuvos šeimų sąjūdžio lyderis Raimondas Grinevičius. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni