LGL skiria paramą nuo karo kenčiantiems LGBTQ+ teisių aktyvistams

Rusijai tęsiant nekaltų žmonių puolimą Ukrainoje, daugybė šalių vienijasi agresijos akivaizdoje ir skelbia remiančios Europos valstybę, kurią nori praryti Vladimiras Putinas. Žmonės padeda tiek, kiek gali. Ne tik žodžiais, bet ir realiai veiksmais. Viena prie paramos prisidedančių organizacijų – Lietuvos gėjų lyga (LGL).

Jarmo.net koliažas (asociatyvios pexels.com nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Skiria paramą

Dar vasario 25-ąją Europos „Pride" organizatorių asociacija paskelbė pradėjusi skubų lėšų rinkimą siekdama paremti „KyivPride" ir „KharkivPride" iniciatyvas rengusius žmones kylant pavojui jų sveikatai ir gyvybei. 

„Skiriame 500 eurų paramą Kyiv Pride ir Kharkiv Pride aktyvistams Ukrainoje. Jei norite paremti asmeniškai, prašome aukoti per PayPal sistemą pasinaudojant asociacijos European Pride Organisers Association kanalu: https://www.epoa.eu/support-for-pride-activists-in-ukraine/", – teigiama pirmadienį išplatintame LGL pranešime socialiniuose tinkluose. 

„Kyiv Pride" ir „Kharkiv Pride" – tai iniciatyvos, kuriomis Ukrainos Charkovo ir Kijevo miestuose rengiamos LGBTQ+ eisenos, vyksta renginiai ir mitingai už visų žmonių lygybę. 

„2018 metais kartu su Baltarusijos organizacijomis ir Ukrainos LGBT teisių organizacija „FULCRUM“ vykdėme projektą, kuriuo siekta stiprinti demokratiją, žmogaus teises ir pilietinę visuomenę bei vystyti ryšius su Europos Sąjunga skleidžiant nepriklausomą informaciją Rytų partnerystės šalyse. Ukrainos žmogaus teisių organizacijoms dabar kaip niekad reikalinga mūsų parama. Renkame lėšas aktyvistams, kurie organizavo LGBT eitynes Ukrainos miestuose“, – sakė LGL vadovas Vladimiras Simonko.


Ragina garantuoti narystę ES ir NATO

Lietuvos žmogaus teisių organizacijų koalicija pirmadienį paskelbė raginanti suteikti Ukrainai „aiškią narystės ES ir NATO perspektyvą".

Anot koalicijos atstovų, aktyvistai ir žmogaus teisių organizacijos Ukrainoje dirba ypač svarbų darbą – tolina šalį nuo Putino režimo ir diegia demokratijos standartus taip Ukrainą artindami prie vakarietiškų vertybių.
 
„Todėl aiški narstytės perspektyva vakarietiškose organziacijose stiprintų žmonių viltį, kad šio karo aukos nėra beprasmės", – rašoma kolicijos paskelbtame įraše socialiniuose tinkluose.

Vyksta protestai

Žmogaus teisių aktyvistai, kaip jarmo.net jau skelbė anksčiau, yra Rusijos struktūrų taikinyje kaip vieni pirmųjų, prieš kuriuos ketinama taikyti represijas, jeigu Rusijai pavyks perimti Ukrainos kontrolę. Tačiau ukrainiečiai priešinasi įnirtingai – kol kas agresoriams nepavyko užimti nė vieno didesnio Ukrainos miesto. Intenstyvūs mūšiai vyksta ir pačiame Kijeve. Rusija invaziją prieš Ukrainą pradėjo vasario 24-ąją.

Visame pasaulyje, o taip pat Rusijoje bei Lietuvoje vyksta protestai, kuriuose smerkiamas V. Putino pradėtas karas. 

„Dar vienas protestas, kuriame dalyvauja Tolerantiško Jaunimo Asociacija smerkdama agresorių Putiną ir palaikydama Ukrainos žmones.

Mes palaikysime Ukrainą ne tik protestais, bet ir visomis kitomis priemonėmis pagal savo galimybes. Слава Україні!", – sekmadienį po mitingo Vilniuje paskelbė LGBTQ+ organizacija „Tolerantiško jaunimo asociacija".


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni