Mark Adam Harold. Atviras laiškas Seimo nariams dėl putiniškos, antieuropietiškos ir antikonstitucinės šeimos sampratos

Raginu ateinančiuose balsavimuose palaikyti europietišką, o ne putinišką šeimos sampratą. Raginu netikėti Kremliaus melagienomis apie homoseksualių asmenų „grėsmę“. Raginu gerbti Konstitucinio teismo išaiškinimus. Raginu nepamiršti priesaikos ir balsuoti už visų žmonių lygybę ir orumą. Prašau nebalsuoti už privilegijas daliai žmonių, kurie nenori suprast mokslinės informacijos. Raginu prisiminti, kad jūs atstovaujate visus, o ne tik daugumą, jūs ginate Konstituciją, o ne tik savo rinkėjų klaidingus įsitikinimus, jums privaloma balsuoti pagal logiką, o ne pagal keistus jausmus kažkur pilve, kai matote besibučiuojantis vyrus.

Kremlius | freepik.com nuotr.


Mark Adam Harold

Politikas, visuomenės veikėjas

Visas pasaulis žiūri į jus. Žinau, kad norite JAV karinės pagalbos ir žinau, kad ir jūs žinote, jog JAV ambasadorius pats yra LGBTQ+ bendruomenės atstovas. Žinau, kad jums dabar vidinis disonansas, nes matote, kad šeimos reikalų prasme jūs esate ant Putino pusės istorijos.

Ne per vėlu pakeisti pusę, tada (kaip sako Biblija) visi apsidžiaugsime ir atleisime jums dėl praeities klaidų. Svarbiausia šiais karo laikais – suvienijimas visų žmonių, įskaitant LGBTQ+ bendruomenės žmones. Juk karo metu jie irgi kariauja ir jūs būsite dėkingi už jų pagalbą. Nėra priežasčių apriboti jų galimybę gyventi partnerystėje su savo pasirinktu partneriu.

Visi europiečiai yra europiečiai, meilė yra meilė. Dabar ne laikas skaldyti visuomenę į dvi dalis: „gėjus“ ir „normaliuosius“. Ne per vėlu jums pamąstyti apie balsavimą už lygybę net jeigu jums gėjai nepatinka. Demokratija reiškia, kad kartais yra bendrapiliečiai, kurie jums nepatinka, bet jūs (kaip sako Biblija) neturėtumėte jų teisti arba diskriminuoti teisiškai be labai stipraus pagrindo. Pagrindo neturite. Todėl manau, kad derėtų giliai įkvėpti ir pagalvoti apie skrendančius NATO naikintuvus virš Seimo Kovo 11-osios proga. Juos nupirko šalys, kuriose LGBTQ+ žmonės gali net susituokti ir gyventi kartu be jokios grėsmės nacionaliniam saugumui. Nacionalinis saugumas net didėja dėl to, kadangi solidarumas natūraliai atsiranda ten, kur egzistuoja visų žmonių lygybė.

Manau, kad galėsite surasti būdą paaiškinti savo rinkėjams, kodėl balsuosite už lygybę ir nepalaikysite putiniškos demagogijos karo prieš Rusiją metu.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni