Pelno troškimas pastūmės „Netflix" rodyti Rusijos propagandą?

Bendrovė „Netflix“ Rusijoje susiduria su vis rimtesniais suvaržymais. Į šią filmų platformą nusitaikyta dėl LGBTQ+ turinio. O štai vasarį Rusijoje pradėjus karą prieš Ukrainą šalies valdžia užsimojo per „Netflix" rodyti savo propagandą.

„Netflix" iš Rusijos trauktis neplanuoja | pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nesitikima, kad pasitrauks iš Rusijos

2021 metų lapkritį Rusijos vidaus reikalų ministerija informavo nagrinėsianti Rusijos valstybinės šeimų apsaugos įgaliotinės Olgos Baranec skundą dėl „Netflix“ tariamai skleidžiamos „gėjų propagandos“.

Šiais metais „Netflix“ Rusijos valdžios taikiklyje taip pat atsidūrė dėl naujai įsigaliojusių reikalavimų.

Ryšių reguliavimo tarnyba „Roskomnadzor“ pradės prižiūrėti „audiovizualinių paslaugų“ registrą. Toks registras taikomas toms transliacijos paslaugas teikiančioms platformos, kurios turi ne mažiau kaip 100 tūkst. vartotojų per dieną. Rusijoje tokioms platformoms yra nustatyti reikalavimai transliuoti bent 20 Rusijos valdžios kontroliuojamų televizijos stočių transliacijas. Tarp jų – „Pervyj kanal“ ir NTV

Rusijoje yra maždaug 1 mln. „Netflix“ abonentų. Tad tokie reikalavimai, tikėtina, palies ir šią platformą.

Kaip rašo „Lietuvos rytas", Rusijos „Pervyj kanal“ televizija ypač glaudžiai susijusi su Kremliumi, nes jo valdyboje yra keletas artimiausių Vladimiro Putino politinių sąjungininkų: Sergejus Naryškinas, Aleksejus Gromovas.

Nesitikima, kad „Netflix" pasitrauks iš Rusijos rinkos. „Netflix“ 2021 metais Rusijos rinkoje nuolat augo.

Nagrinėja pasilikimo Rusijoje galimybes

Dėl pradėto tyrimo, kurio metu aiškinamasi, ar „Netflix“ skleidžia „gėjų propagandai“, bendrovei ne tik gali būti skirtos baudos, bet ir sustabdytas leidimas Rusijoje teikti paslaugas.

Kremlius teigia, kad „Netflix“ yra JAV politikos priemonė, tad transliacijų bendrovė vis susiduria su Rusijos tarnybų rūstybe.

Pranešama, kad „Netflix“ nagrinėja pasilikimo Rusijoje sąnaudų ir rizikos analizę.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni