Po Nacionalinio susivienijimo pasiūlymo priminė skandalingą žurnalistinį tyrimą

Partija „Nacionalinis susivienijimas" paskelbė atvirai rasistinę poziciją, pagal kurią reikia išsiųsti iš Lietuvos „Afrikos ir Azijos ekonominius migrantus“, o visus jiems numatytus pinigus skirti ukrainiečiams. „Koks pigus triukas karo metu sau rinktis politinius taškus priešinant skirtingose pasaulio vietose kenčiančius žmones", – tokį partijos, nesėkmingai mėginusios 2020 metais laimėti Seimo rinkimus, elgesį įvertino tinklalaidės NARA redaktorius Karolis Vyšniauskas ir priminė, kad anti-LGBTQ+ judėjimas susijęs su Kremliaus pinigais.

Ryšiai veda į Rusiją | Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Nacionalinis susivienijimas" – partija, kuri pasisako prieš LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą, o taip pat kritikuoja Europos Sąjungą dėl esą Lietuvoje diegiamo mokymo, kuris tariamai atmeta klasikinio bei tautinio ugdymo tradicijas ir krikščioniškąją etiką.

„Nacionalinio susivienijimo" vienas lyderių, o taip pat ir „Pro Patria" atstovas yra Vytautas Sinica, kuris skelbia pasisakantis už tradicinę šeimą.

Vytautas Sinica | Stop kadras


„Vytautai Sinica, tu nežinai, kodėl tie žmonės paliko namus, kad ryžtųsi eiti į Baltarusijos pasienio mėsmalę. Tu negyvenai jų gyvenimų, tu saugiai sėdi NATO ir ES ginamuose namuose. Europa dėl to ir nėra Baltarusija ar Rusija, kad čia kiekvienas žmogus turi turėti teisę į sąžiningą prieglobsčio prašymą.

Ta proga priminsiu Sienos – tiriamosios žurnalistikos centro – tyrimą apie tai, kaip „Pro Patria" vaikinai įsisukę į anti-LGBTQ programas, už kurių galiausiai kyšo Kremliaus ausys ir Putino draugų pinigai", – savo „Facebook" paskyroje dėstė K. Vyšniauskas.


„Nacionalinio susivienijimo" pasiūlymą įvertino ir lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė. „Praėjusiais metais itin pablogėjo visuomenės nuostatos, požiūris į prieglobsčio prašytojus, pabėgėlius, sirus, irakiečius, musulmonus. Todėl tokių nuostatų gilinimas šioje situacijoje yra absoliučiai nenaudingas mums kaip demokratinei visuomenei, kuri remiasi lygybės principais“, – teigė ji ir pažymėjo, kad Ukrainos gyventojai, šiuo metu bėgantys į skirtingas ES šalis, taip pat yra skirtingos tautybės, odos spalvos, negalios, seksualinės orientacijos, tad apsaugą užtikrinti būtina.


Skandalingas tyrimas

Jarmo.net jau praėjusiais metais rašė apie „Siena" atliktą tyrimą, kuris parodė, jog vykdant vieną iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamų projektų „AŠIS" dalis pinigų išleista kelionei į Italiją, kai Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos atstovai vyko į Pasaulinį šeimų kongresą.

Prie projekto sklaidos ir veiklos viešinimo prisidėjo ir V. Sinica, parašęs tekstą „Ko norime mokyti vaikus apie lytiškumą", kuriame peiktas kalbėjimas apie translytiškumą, palaikyta tariamai prigimtinė vyro ir moters šeima.

Tyrimas parodė, kad su Pasauliniu šeimų kongresu siejamas Vladimiras Jakuninas, buvęs Rusijos geležinkelių vadovas ir artimas Vladimiro Putino bendražygis. Be to, jame buvo ryškiai matomas Rusijos oligarcho Konstantino Malofejevo pėdsakas. Pastarasis, JAV tarnybų duomenimis, finansavo prorusiškus separatistus, tad dar 2014 metais jam pritaikytos JAV sankcijos. Nors oligarchas renginyje nedalyvavo, jame pasirodė jo artimas bendražygis Aleksejus Komovas, pristatomas kaip Šeimų kongreso „regioninis atstovas“ iš Rusijos.

Kelionėje V. Sinica taip pat nedalyvavo, tačiau prie projekto prisidėjo viešindamas jo veiklą.

„Siena" tyrimas parodė, kad didelė dalis projekto veiklų buvo orientuota į konservatyvios šeimos politikos propagavimą, oficialiais kreipimaisis ir pasiūlymais siekiant daryti įtaką valstybės institucijoms.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni