LGBTQ+ ukrainiečiai Charkove paėmė į nelaisvę Putino armijos karius

Praėjusią savaitę, sekmadienį grupė Rusijos kareivių, pasislėpusių vieno pastato rūsyje Charkove, akis į akį susidūrė su ukrainiečiais, pasiryžusiais ginti savo šalį nuo homofobiško diktatoriaus Vladimiro Putino, skelbia israelhayom.com

Rusija tęsia karą Ukrainoje | Jarmo.net koliažas (socialinių tinklų nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Remiantis pranešimais, Rusijos karių slėptuve tapusiame pastate veikė miesto LGBTQ+ bendruomenės teisių aktyvistai, kurie, susidūrę su priešiškos valstybės pajėgomis, stojo į kovą. 

LGBTQ+ ukrainiečiai rusų karius galiausiai paėmė į nelaisvę.

Daugelis Ukrainos LGBTQ+ teisių aktyvistų atvirai prieštarauja, kad Rusija užimtų šalį, ir teigia, kad Rusijos valdžia yra homofobiška, o anti-LGBTQ+ įstatymai, jeigu Ukraina būtų užimta, nublokštų šalį į žmogaus teisių viduramžius: neheteroseksualūs asmenys vien dėl savo tapatybės būtų persekiojami ir represuojami.

Ukrainos LGBTQ+ teisių aktyvistas Viktoras Pilipank leidiniui „Israel Hayom" teigė: „Mes kovojame su tironišku, homofobišku priešu“. Pašnekovas pridūrė: „Tai mūsų, ukrainiečių karas, bet mes taip pat kovojome ir kaip LGBTQ+ žmonės, ir esu tikras, kad draugai Charkove tai suprato".

Rusijos prezidento Vladimiro Putino inicijuota invazija į Ukrainą prasidėjo vasario 24-ąją, tačiau susiduriama su intensyviu ukrainiečių pasipriešinimu okupacijai.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni