Raskevičius: Širinskienė manipuliuoja karu ir Ukrainos žmonių tragedija

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius dėkoja aktorei Elžbietai Latėnaitei, pirmadienį organizuojančiai mitingą prieš Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės siūlymą išbraukti partnerystės klausimą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos, bei teigia, kad anti-LGBTQ+ politikė mėgina išnaudoti karą Ukrainoje savo politiniams tikslams.

Tomas Vytautas Raskevičius | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Dažnai esame kaltinami tuo, kad vertybiškai jautrūs klausimai skaldo ir kiršina visuomenę. Tačiau visuomenę skaldo ne siekis užtikrinti žmogaus teisių apsaugą Lietuvoje, o tokie politikai kaip Agnė Širinskienė, kuri manipuliuodama karu ir Ukrainos žmonių tragedija, siekdama iš politinės darbotvarkės pašalinti tuos klausimus, kuriems ji oponavo vakar ir bet kokia kaina oponuos ir rytoj“, – įsitikinęs T. V. Raskevičius, kuris yra vienas iš Partnerystės įstatymo projekto rengėjų.

T. V. Raskevičius, A. Armonaitė ir V. Mitalas | Seimo kanceliarijos nuotr.


Sekmadienį paskelbtame pareiškime jis ragino prieš antradienį vyksiantį balsavimą dėl A. Širinskienės siūlymo kreiptis į parlamentarus siunčiant jiems laiškus.

„Žinau, kad daugelis iš Jūsų prisidedate prie pagalbos Ukrainos žmonėms – aukojate pinigais, savanoriaujate, teikiate humanitarinę pagalbą. Prašau, parašykite Seimo nariams ir apie tai. Tegul jie žino, kad rūpestis dėl Partnerystės įstatymo niekaip neprieštarauja ir nesumenkina to, kad šiandien yra svarbiausia – laisvojo pasaulio kova su agresoriumi ir okupantu“, – pareiškė T. V. Raskevičius.

Jarmo.net primena, kad aktorė E. Latėnaitė pirmadienį prie Seimo organizuoja mitingą, į kurį kviečia susirinkti LGBTQ+ bendruomenės narius ir jos palaikytojus, kurie išreikš nepritarimą A. Širinskienės siūlymui. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni