V. Mitalas žada: Partnerystės įstatymas bus teikiamas kad ir kas benutiktų

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas prieš antradienio rytinį Seimo posėdį pareiškė, jog Partnerystės įstatymo projektas Seimo salę šioje pavasario sesijoje pasieks kad ir kas benutiktų.

Vytautas Mitalas | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Lietuvos regionų frakcijos atstovė A. Širinskienė pateikė pasiūlymą išbraukti šį LGBTQ+ bendruomenei svarbų įstatymą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos. Tačiau, anot V. Mitalo, ši programa po Seimo statuto pataisų yra tik simbolinis dokumentas.

„Tai reiškia, kad būna klausimai be darbų programos atsiranda darbotvarkėje ir tai tėra tik formalumas. Partnerystės įstatymas vis tiek Seime pavasarį bus, nesvarbu, kaip šiandien pasibaigs balsavimas.

Bet, antra vertus, tai yra gana didelis simbolinis išbandymas, ar mūsų šalies parlamente susiformavo nauja koalicinė, vertybinė dauguma, vedama A. Širinskienės. Ir ar iš tikro ta vertybinė dauguma pasimovinėja ant iš Z šalies sklindančios kultūros – kad vyksta karas Ukrainoje, tai mes ne tik tą karą kovokime, bet ir savo šalies piliečiams dar vieną karą paskelbkime“, – aiškino Seimo vicepirmininkas V. Mitalas, rašo lrt.lt

Jis A. Širinskienės teiginius, kad esą dėl partnerystės klausimo reikėtų susilaikyti, nes vyksta karas Ukrainoje, vadino gėdingais.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | Seimo kanceliarijos nuotr.


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen prie posėdį žurnalistams teigė besitikinti, kad Partnerystės įstatymas programoje liks. Anot jos, A. Širinskienė siekia pasitelkti procedūrines priemones neleisti Seimo salėje svartyti šio žmogaus teisių įstatymo.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni