Vienas „Kauno Pride" rengėjų Garliauskas: klausantis Šličytės kalbos apėmė džiaugsmas

Penktadienį surengtame iškilmingame Kovo 11-osios minėjime Seime pasisakiusi Zita Šličytė sulaukė įvairių vertinimų. Nemažai LGBTQ+ teisių aktyvistų pasipiktino jos kalba apie tariamą „Lietuvos homoseksualizaciją“. Tačiau vienas praėjusiais metais įvykusių LGBTQ+ eitynių Kaune rengėjų Rokas Garliauskas teigia besidžiaugiantis tuo, jog „Lietuva yra pasiruošusi progresuoti" ir eitynės Kaune esą tai įrodė. 

Rokas Garliauskas įvertino Zitos Šličytės kalbą | Jarmo.net koliažas

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Keista, bet vienintelės emocijos, kurios aplankė mane stebint šį minėjimą istorinėje Seimo salėje, yra juokas ir džiaugsmas“, – savo „Facebook" paskyroje teigė R. Garliauskas. 

Jis įvertino ir signatarės žodžius, kad esą Lietuvoje vyksta „homoseksualizacija“. 

„Taip pat džiaugiuosi Lietuvoje vykstančia „homoseksualizacija", kurios pasekmėje žmonės pamažu vis labiau gali būti laisvi ir atvirai mėgautis ta iškovota laisve. Tik galbūt vietoje žodžio „homoseksualizacija" vartočiau žodį „progresas“, bet mano atveju pirminis variantas irgi tinka“, – šmaikščiai dėstė R. Garliauskas. 

Besikreipdamas į Z. Šličytę, vaikinas pareiškė, kad progresas yra neišvengiamas. „Jūs pasirinkote, kurioje istorijos pusėje norite stovėti skambiai deklamuodama savo žeminančius epitetus apie tautiečius, už kuriuos prisiekėte kovoti. Linkiu Jums rusų karinio laivo likimo“, – teigė R. Garliauskas. 

LGBTQ+ teisių aktyvistas pabrėžė nekantriai laukiantis Partnerystės įstatymo, kad Lietuvoje „pagaliau būtų išsklaidyti visi mitai apie tradicinės šeimos griūtį“. 

R. Garliauskas paragino toliau kovoti už žmonių laisvę Lietuvoje. 

„Su Kovo 11 mielieji, su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena! Kovokime toliau už kiekvieno lietuvio laisvę ir teisę į nepriklausomybę“, – skatino jis.

 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni