Reikia daryti viską, kad LGBTQ+ šeimos turėtų lygias teises: „Mamos už LGBTQ+“ vaikus pakvies susijungti į visas šeimas globojantį ratą

„Mamos už LGBTQ+ vaikus“ atstovai sako tikintys Partnerystės įstatymo, kuriuo būtų įteisinti vienalyčių porų santykiai Lietuvoje, sėkme. Anot šios organizacijos narių, visos šeimos yra vienodai svarbios ir turi būti saugomos įstatymų. Lygiateisiškumo vertybes puoselėjantys žmonės gegužę rinksis Vilniuje į renginį, kuriame švęsti Tarptautinę šeimos dieną galės absoliučiai visos – taip pat ir LGBTQ+ porų sudarytos – šeimos.

Lina Plieniūtė | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vadinamieji maršistai paskelbė šiais metais planuojantys antrąjį šeimų maršo susirinkimą Vilniuje, tačiau sostinės valdininkai akcijai leidimo neišdavė. Pasirodžius žiniai apie homofobiško judėjimo planus antrąkart suburti tūkstančius veikėjų, prieštaraujančių tos pačios lyties porų santykių įteisinimui, LGBTQ+ organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ atstovai paskelbė apie gegužę rengiamą kitą iniciatyvą, skelbiančia „Visos šeimos svarbios“.

– Ar akcija planuojama gegužės 15-ąją dėl to, nes tą pačią dieną buvo rengiamasi ir antrajam  šeimų maršui? – portalas jarmo.net pasiteiravo vienos iš „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ atstovės Linos Plieniūtės.

– Noriu atkreipti dėmesį, kad tai ne akcija, o renginys „Visos šeimos svarbios“, skirtas visoms šeimoms. Idėja suorganizuoti renginį kilo dar šių metų pradžioje. Norėjome prieš birželio mėnesį vyksiantį „Baltic Pride“ festivalį gegužę padaryti LGBTQ+ bendruomenės matomumo mėnesiu. Tą mėnesį pasirodė 2 svarbios datos, tai gegužės 15 diena – Tarptautinė šeimos dienos ir gegužės 17 diena, kuri minima kaip Tarptautinė diena prieš homofobiją ir transfobiją. Kadangi organizacijos „Mamos už LGBQ+ vaikus“ nariai turi šeimas ir daugelis šeimų švenčia Tarptautinę šeimos dieną, tad daugiau klausimų ir nekilo, tai kuri ta diena turi būti.

Tad kviečiame gegužės 15 d. 14 val. susirinkti Katedros aikštėje ir švęsti meilę, įvairovę ir buvimą kartu bei susijungti į Saugumą simbolizuojantį ratą, kuris saugos visas šeimas.

– Kokią žinią norite paskleisti renginyje?

– Šeima, kurioje santykiai pagrįsti pagarba, atsakomybe, supratingumu ir meile - viena svarbiausių vertybių. Ir visai nesvarbu tada, kas toje šeimoje: santuoką sudariusi pora, o gal du žmonės, tiesiog kuriantys gyvenimą kartu, turintys vaikų ar jų neplanuojantys, tos pačios lyties ar vieniši tėvai, seneliai, auginantys anūkus – visi jie turi teisę vadintis šeima. Mes visi esame vienodai svarbūs. O bendražmogiškąsias vertybes turėtų saugoti kiekvienas.

– Kaip bus garantuojamas renginio dalyvių saugumas?

Saugumu rūpinsis Saugos tarnyba ir policija

– Kaip manote, ar karas Ukrainoje nesudarė tokios situacijos, jog LGBTQ+ teisėms kone neliko vietos – juk būtent kaip vieną iš pretekstų, kodėl nereikėtų svarstyti Partnerystės įstatymo, pasitelkė Agnė Širinskienė?

– Prieš tai buvusi pandemija, dabar karas yra kaip pretekstas nesvarstyti Partnerystės įstatymo, vis ieškoma priežasčių pasakyti, kad dar ne laikas. Mūsų manymu, dabar kaip niekada yra laikas pasakyti vienos lyties poroms, skirtingų lyčių poroms, kad jie turi turėti visas jiems priklausančias teises. Ir ne tik pasakyti, bet ir padaryti, kad tos teisės būtų.

– Ar tikite Partnerystės įstatymo sėkme?

Tikim, – teigė L. Plieniūtė. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni