Raskevičius prašo palaikymo Partnerystės įstatymui: anot jo, šis klausimas turi didelę geopolitinę reikšmę

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius ieško užtarimo. Pirmadienį jis kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę, prezidentą Gitaną Nausėdą, Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen prašydamas palaikyti Partnerystės įstatymą. Kreipimesi T. V. Raskevičius teigė, kad tos pačios lyties asmenų santykius reglamentuojantis įstatymas turi geopolitinę reikšmę.

Tomas Vytautas Raskevičius | Seimo kanceliarijos 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anot jo, Rusijos propaganda žmogaus teises vaizduoja kaip grėsmę. „Svarbu pabrėžti, kad karo Ukrainoje kontekste Partnerystės įstatymo priėmimas Lietuvoje su kiekviena diena tampa vis svarbesnis. Žmonių lygiateisiškumas, saviraiškos laisvė ir liberalios vertybės yra tai, kas padaro Lietuvą saugesne, atsparesne ir stipresne“, – kreipimesi akcentuoja politikas.

Raštas taip pat pasiekė ir politinių partijų lyderius – Gabrielių Landsbergį ir Viliją Blinkevičiūtę.

„Šiandien raštu kreipiausi į nevyriausybinių organizacijų ir verslo įmonių vadovus, universitetų rektorius, kultūros atstovus ir užsienio šalių ambasadorius, prašydamas viešai palaikyti Partnerystės įstatymo projektą. Išsiųsta daugiau nei 200 laiškų“, – pirmadienį informavo Seimo narys.

Parlamentaras teigė siekiantis, kad Lietuva artėtų prie vakarietiškų vertybių.

„Pastarųjų mėnesių įvykiai man aiškiai parodė, kad geriausias laikas priimti sprendimus, artinančius Lietuvą prie Vakarų ir tolinančius ją nuo Rytų, yra dabar.

Todėl prašau kiekvieno iš Jūsų paramos ir pagalbos. Pagalvokime drauge, ką galime padaryti per ateinančius kelis mėnesius, kad Lietuvoje būtų daugiau laisvės ir pagarbos vienas kitam, ir kuo mažiau agresijos bei putiniškos propagandos“, – skelbia T. V. Raskevičius.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni