Ligita Girskienė pasijuto persekiojama LGBTQ+ žurnalisto: paskelbė Raskevičiaus laišką

Seimo narė, buvusi Klaipėdos miesto tarybos atstovė Ligita Girskienė sako besijaučianti persekiojama buvusio klaipėdiečio žurnalisto dėl Partnerystės įstatymo, kurį rengiamasi pateikti šios Seimo pavasario sesijos metu.

Ligita Girskienė | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„#Partnerystė #Spaudimas. Neįėjo pro duris - įlips per langą... Jei langą uždarysim, lįs pro raktų skylutę... Pastaruoju metu ir aš jaučiuosi persekiojama už kitokią nuomonę vieno buvusio klaipėdiečio žurnalisto Jono Valaičio, kuris tapo LGBT bendruomenės nariu. Šiandien gaunu laišką“, – pirmadienio popietę savo „Facebook“ paskyroje paskelbė politikė, pasidalijusi Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus laišku, kuriame prašoma palaikyti Partnerystės įstatymo projektą, kuriuo, jeigu jis bus patvirtintas, vienalytės poros Lietuvoje galės oficialiai įteisinti savo santykius.

„Kokios jūs aukos“, „O kaip jus persekioja?“, – po paskelbtu „valstietės“ L. Girskienės įrašu klausė kai kurie socialinio tinklo vartotojai. Tiesa, daugiau įrašą komentavo politikės palaikytojai, kurie dėstė, kad esą Lietuvoje yra svarbesnių problemų nei LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumas.

Ligita Girskienė | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.


L. Girskienė prieš kurį laiką Seime tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, stebėjosi, kodėl Seimo rūmų apsaugos darbuotojai nesugeba „pastatyti į vietą“ LGBTQ+ aktyvistų, atvykusių stebėti posėdžio ir rodžiusių vaivorykštės vėliavą. Ji prašė Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen įvertinti, ar šie aktyvistai nepažeidžia Seimo statuto, tačiau paklausta, kokiai nuostatai jie savo veiksmais nusižengia, to politikė nepatikslino. LGBTQ+ aktyvistai pasakojo, kad rodydami vaivorykštės vėliavas išreiškė savo pilietę poziciją dėl tuo metu svarstyto Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės pasiūlymo išbraukti Partnerystės įstatymą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos. Seimas šį pasiūlymą vėliau atmetė.

Agnė Širinskienė | Seimo kanceliarijos nuotr.


LGBTQ+ aktyvistai, tarp kurių buvo ir žinoma aktorė Elžbieta Latėnaitė bei Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė, portalui jarmo.net kalbėjo, kad Seimo apsaugos darbuotojai nesugebėjo teisiškai motyvuoti savo reikalavimų nerodyti vaivorykštės vėliavų. Plačiau apie šį incidentą skaitykite publikacijoje: „Seimo apsaugos darbuotojai kabinėjosi prie LGBTQ+ aktyvistų dėl vaivorykštės vėliavų

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni