Seimo apsaugos darbuotojai kabinėjosi prie LGBTQ+ aktyvistų dėl vaivorykštės vėliavų

Pirmadienį svarstant Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės pasiūlymą išbraukti Partnerystės įstatymą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos, „valstietė“ Ligita Girskienė pasipiktino vaivorykštės vėliavomis, kurias su savimi atsinešė LGBTQ+ aktyvistai į Seimo posėdžių salės balkoną. Prie susirinkusių žmogaus teisių gynėjų, stebėjusių įstatymų leidėjų darbą, netruko prisistatyti ir apsaugos darbuotojai.

Momentinė ekrano kopija


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė – viena tų, kuri turėjo ginčytis su Seimo apsaugos darbuotojais, raginusiais ją paslėpti vaivorykštės vėliavą. 

„Na šitą klausimą, ar gali žmonės demokratinėje valstybėje ateiti ir svečių teisėmis stebėti, kaip dirba jų pačių išrinktas parlamentas, matyt, teks kelti ir klausti Seimo valdybos. Mes netriukšmavome, elgėmės pagarbiai, netrikdėme Seimo darbo, todėl nematau priežasties, dėl ko prie mūsų kolegos su kostiumais matė reikalą kabinėtis“, – teigė J. Juškaitė.

 

Socialiniuose tinkluose tiesiogiai savo įspūdžius pasakojo ir aktorė Elžbieta Latėnaitė, buvusi Seimo posėdžių salės balkone, kai sulaukė apsaugos darbuotojų pastabos.

„Iškart prie mūsų pradėjo eiti žmonės, kad susidėtume savo vėliavas, o kai paklausiau kodėl, sako nedemonstruokit. O kai paklausiau, sako negalima, draudžiama, tik Lietuvos vėliavą galima“, – kalbėjo ji.


Žinoma moteris teigė supratusi, kad į Seimą LGBTQ+ aktyvistai turėtų ateiti dažniau.

„Kai kitą kartą jūsų klaus, kaip atrodo laisvė, parodykit šitą nuotrauką su Žmogaus teisių centro direktore Jūrate Juškaite Lietuvos parlamento posėdžių salėje“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė humanitarinių mokslų daktarė Lina Žigelytė, kuri klausė, kodėl Seimo salėje negalima būti su vaivorykštės vėliava.

Jarmo.net dėl šios situacijos kreipėsi į Seimo kanceliariją. Jos poziciją skaitykite šioje publikacijoje


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni