J. Sejonienė prabilo apie skaudžią patirtį netekus homoseksualaus artimojo: jis nusižudė

LGBTQ+ bendruomenės emocinė sveikata Lietuvoje, rodo tyrimai, yra viena prasčiausių visoje Europoje. Homofobija skaudžiai paliečia neheteroseksualios orientacijos žmones: užgriuvus sunkumams, prie jų dažnai prisideda ir aplinkinių neapykanta dėl tapatybės. Seimo narė Jurgita Sejonienė, teikdama Civilinės sąjungos įstatymą, papasakojo apie savo artimojo netektį.

Jurgita Sejonienė | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ketvirtadienio rytą Seime buvo teikiamas Civilinės sąjungos įstatymas, kurį pristatė konservatorė J. Sejonienė. 

Išdėsčiusi savo argumentus, netrukus ji iš Darbo partijos nario Aido Gedvilo išgirdo esą įstatymas reikalingas tik saujelei žmonių bei priešina visuomenę. „Darbietis“ klausė, kam tokio įstatymo išvis prisireikė.

Aidas Gedvilas | lrs.lt nuotr.

„Kokiais argumentais remiatės stumdami šį įstatymo projektą? Juk ta saujelė kelių dešimčių žmonių, kurie prieš gerą savaitę, susirinkę, tikėtina, net ne į renginį, o į koncertą prieš šventos katedros, paskui dar bandė padaryti kažkokią spiralę, niekaip neatspindi nei LGBTQ+ interesų, nei ji verta tautos priešinimo“, – kalbėjo A. Gedvilas.

„Turiu labai skaudžios patirties su homoseksualiais žmonėmis. Mano labai artimas žmogus, šiandien jo nebėra su mumis – jis nusižudė prieš 11 metų – bet manau, kad jeigu šiandien jis būtų gyvas ir norėtų įteisinti savo santykius su kitu žmogumi, jis man būtų dėkingas. Ir tokių žmonių yra tikrai ne vienas. Ir aš niekaip nesutinku su nuostata, kad demokratinėje valstybėje XXI amžiuje mes galime kalbėti, kad „leiskime jiems būti, tiesiog leiskime jiems būti“. Tai tikrai ne demokratinės valstybės principai ir nuostatai“, – dėstė J. Sejonienė. 


Emocinė parama telefonu teikiama šiais kontaktais:
Emocinės paramos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija 
Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII 
visą parą
Vaikų linija 
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII 
11:00 - 23:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba) 
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui. 8 800 77277 I-VII 
16.00 - 19.00
Pagalbos moterims linija 
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai 8 800 66366 I-VII 
visą parą
Vilties linija 
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai 116 123 I-VII 
visą parą
Pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“
Budi savanoriai konsultantai 8 604 11119 I-VII
18:00 – 21:00

Skambučius į „Jaunimo liniją“, „Vaikų liniją“, „Liniją doverija“, „Pagalbos moterims liniją“ ir „Vilties liniją“ apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš valstybės biudžeto lėšų.
Daugiau informacijos – puslapyje www.klausau.lt


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni