LGBTQ+ teisių aktyvistai konstatuoja – kilo nauja priešiškumo banga

Visame pasaulyje LGBTQ+ bendruomenė patiria išpuolių bangą. Taip konstatavo žmogaus teisių gynėjų lyderiai ir LGBTQ+ aktyvistai, šią savaitę susirinkę Kalifornijoje iš daugiau nei 100 šalių, praneša naujienų agentūra BNS.

Asociatyvi V. Kašėtos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Į pirmąjį pasaulinį bendruomenės narių susitikimą po koronaviruso pandemijos susirinkę žmogaus teisių aktyvistai teigė, kad „Queer“ asmenims, o ypač jaunimui padėtis sparčiai blogėja.

Tarptautinės lesbiečių, gėjų, transseksualų ir interseksualų asociacijos „ILGA World“ direktorė Julia Ehrt teigė, kad LGBTQ+ asmenys istoriškai susiduria su „milžinišku smurto ir diskriminacijos lygiu“, rašo BNS.

Bet pastaraisiais metais išpuolių prieš LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą itin padaugėjo.

Anot J. Ehrt, iš LGBTQ+ mėginama atimti „žmogaus teises, kurių jie nusipelno“.

Jungtinėse Valstijose vykstančioje pasaulinėje „ILGA World“ konferencijoje, surengtoje Kalifornijos mieste Long Biče, daugiausiai dėmesio skiriama būtent jaunimui.

„Mes tikrai kovojome už „Queer“ asmenų teises visame pasaulyje, tačiau ypač „Queer“ jaunimo teisės buvo nustumtos į paraštes (ir) liko nematomos“, – naujienų agentūrai AFP sakė „ILGA World“ jaunimo komiteto pirmininkas Martinas Karadžovas, rašo BNS.

Švietimo projekto „It Gets Better“ atstovas iš Los Andželo Brianas Wenke teigė, kad žmogaus teisių aktyvistų susitikimas vyksta „Queer“ jaunuoliams, gyvenantiems Jungtinėse Valstijose, svarbiu laikotarpiu.

B.Wenke komentavo, kad 2022 metais net 36-iose valstijose politikai pateikė „per 300 įstatymų projektų, pradedant teisės aktais, ribojančiais dalyvavimą sporto varžybose, ir baigiant teisės aktais, ribojančiais diskusijas apie seksualinę orientaciją ir lytinę tapatybę mokyklose“. Teisės aktais ir įstatymų projektais norima atimti iš homoseksualių jaunuolių „patirtį, kurios jiems reikia, kad jie galėtų augti, klestėti ir tapti visapusiškai sąmoningais ir kompetentingais suaugusiaisiais“, kalbėjo B. Wenke, skelbia BNS.

„ILGA World“ jaunimo komiteto pirmininkas M. Karadžovas tikino, kad ir ankstesnės LGBTQ+ bendruomenės kartos buvo susidūrusios su panašiomis krizėmis ir išpuoliais.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni