Paluckas: didesnė socialdemokratų frakcijos dalis palaikys civilinę sąjungą

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime seniūnas Gintautas Paluckas sako, kad didesnioji dalis šios frakcijos narių pritars valdančiųjų iniciatyva atsiradusiam Civilinės sąjungos įstatymui, praneša naujienų agentūra ELTA.

Gintautas Paluckas | Seimo kanceliarijos/Dž. G. Barysaitės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Socdemų pozicija nėra pasikeitusi. Frakcijoje yra įvairios nuomonės, bet pusė frakcijos arba didesnė jos dalis palaikytų ir tokį išplautą projektą tam, kad nebebūtų dviprasmybių arba asmenų grupių, kurios yra socialiniame užribyje ir negali niekaip savo santykių formalizuoti teisine prasme“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė politikas.

G. Paluckas teigė, kad dabar valdančiųjų įregistruotame Civilinės sąjungos įstatymo projekte dingo anksčiau nesėkmingai teiktame Partnerystės įstatyme numatytos nuostatos, kėlusios nepasitenkinimą politikams, kurie buvo susirūpinę „tradicinės šeimos“ išlikimu.

„Ten iš tikrųjų yra išplauta viskas, kas kėlė kažkam nors kažkokią alergiją, – tas vadinamasis šeimos statusas, emocinis ryšys <...>. Iš esmės liko labai paprastas, elementarus, notarinis susitarimas dėl santykių, kurie išsprendžia ūkinio pobūdžio problemas: turto, informacijos pateikimo ligos atveju“, – ELTA cituoja socialdemokratą.

Praėjusių metų pavasarį 5 Seimo socialdemokratų frakcijos nariai balsavo prieš Partnerystės įstatymo teikimą. Skaičiuojama, kad dabar socialdemokratų frakcijoje yra 12 parlamentarų.

LSDP pirmininkės pareigas praėjusiais metais pradėjo eiti Vilija Blinkevičiūtė, pakeitusi iki tol partijai vadovavusį G. Palucką. 

Ji praėjusiais metais kritikavo valdančiuosius už bandymą „buldozeriu“ priimti ginčų visuomenėje sukėlusį Partnerystės įstatymą, rašo delfi.lt

Be kita ko, apklausų rodikliai rodo, kad didėja ir LSDP reitingai. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) užsakytos internetinės „Norstat“ apklausos duomenimis, kuriuos paskelbė naujienų portalas delfi.lt, jei Seimo rinkimai būtų įvykę gegužės 15-ąją, daugiausia rinkėjų palaikymo sulauktų konservatoriai ir socialdemokratai: pastaruosius rinktų 12,7 proc. apklaustųjų, o konservatorius – 17,9 proc.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni