Žiniasklaida skelbia, kas keisis Partnerystės įstatyme: tvirtins pas notarą, neliks eilučių apie emocinį ryšį

Naujasis Partnerystės įstatymas dar tik laukia dienos šviesos – kol kas jis nėra viešinamas. Tačiau viešojoje erdvėje jau aiškėja, ką ketinama koreguoti.

Asociatyvi jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusią savaitę LNK žinios paskelbė, kad yra ketinama keisti partnerio apibrėžimą ir atsisakyti eilučių apie emocinį ryšį. Taip pat numatyta, kad Partnerystė būtų registruojama ne Civilinėje metrikacijoje, o pas notarą, praneša delfi.lt

Jarmo.net primena, kad Partnerystės įstatymu siekiama sudaryti galimybę tos pačios lyties asmenų poroms įteisinti savo santykius. 

Anksčiau įstatymo rengėjai pranešė, kad įstatymas bus pakartotinai teikiamas pavasario sesijoje. Tomas Vytautas Raskevičius yra teigęs, kad tikisi Partnerystės įstatymą pateikti jau gegužę, šiuo metu vyksta pokalbiai su kolegomis Seime. 

Kyla ir nauja priešiškumo banga – gegužės 15-ąją viešai neskelbiamoje vietoje ketina rinktis Šeimų maršo judėjimo atstovai, kurių reikalavimai išlieka tokie patys – atsisakyti bet kokių planų užtikrinti LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą, taip pat neratifikuoti Stambulo konvencijos.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni