„Eurovizijos“ atidarymo ceremonijoje – žinutės apie palaikymą LGBTQ+ bendruomenei ir įspūdingi apdarai

„Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvauja daugybė atlikėjų, palaikančių LGBTQ+ bendruomenę bei atskleidžiančių savo tapatybę taip, kaip anksčiau nedrįsdavo. 

Seserų „Systur“ grupė iš Islandijos | EBU/Andres Putting nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vienas jų – australas Sheldonas Riley, atidarymo ceremonijos kilimu plaukęs lyg baltų pūkų debesis.

Australijos atstovas S. Riley ant turkio spalvos kilimo žengė dėvėdamas baltų plunksnų apdaru. Vyras teigė, kad „Eurovizija“ – tai ypatinga šventė, kurioje didelę svarbą jam užima įvaizdis. Atlikėjas džiaugėsi, kad gali dėvėti tai, ko, pasak tėvų, dėvėti vaikinams nedera.

Sheldonas Riley | EBU/Andres Putting nuotr.


Religingoje šeimoje augęs S. Riley leidiniui „The Star Observer“ yra teigęs, kad vaikščiodamas į mokyklą nuolat savęs klausdavo, kodėl vaikinai negali dėvėti sijonų, jeigu to nori. Kurį laiką jis užsisklendė savyje, turėjo praeiti laiko, kol apsiprato su tuo, jog yra homoseksualus. Tačiau didelę įtaką jam padarė atlikėjos Conchitos Wurst pasirodymas „Eurovizijos“ scenoje.

Dainą „Not the Same“ atliksiantis dainininkas teigė: „Pamenu save jauną ir žvelgiantį į Conchitą ir tai buvo viskas, ko man nebuvo leidžiama pamatyti. Tai momentas, kuris pakeitė mano gyvenimą“. 

Anot jo, Conchitos Wurst pasirodymas buvo itin drąsus žingsnis, parodęs, kokie LGBTQ+ žmonės šaunūs būdami savimi.

Kaip rašo lrt.lt, seserų „Systur“ grupė iš Islandijos ant kilimo žengė šeimiškai ir gimimo dienos proga pasveikino savo mamą. Beje, kai kuriose šalyse kaip tik atidarymo dieną minima Motinos diena, taigi jos pasveikino ir visas kitas mamas. Nors iš pažiūros islandės pasipuošė ganėtinai kasdieniškai, ant vienos iš narių marškinėlių buvo užrašyta „Visi mes žmonės“, kita grupės narė prisisegė Ukrainos vėliavą.

Be to, grupės narių stiliaus detalėse buvo matyti ir vaivorykštės bei translyčių žmonių palaikymo vėliavos.

Viena iš seserų Elin yra homoseksuali. 2015 metais duodama interviu ji teigė turinti merginą, tačiau jokio išankstinio nusistatymo atsiskleisdama nepatyrė.

„Visą gyvenimą buvau engiamas dėl savo homoseksualus. Turi pats sau turi pasakyti, kad esi nuostabus. Tą ir padariau. Be to, esu dėkingas savo mamai, ji – mano įkvėpimas“, – kalbėjo stilingu kostiumu pasidabinęs Izraelio atstovas Michael Ben David, rašo lrt.lt

Michael Ben David | EBU/Andres Putting nuotr.


Dainą „I. M.“ atliksiantis dainininkas dar 2018 metais kalbėjo, kad anksčiau užsirakindavo kambaryje, klausydavosi muzikos, mokėsi šokti ir dainuoti. Viską jis darė slapčia dėl to, nes visuomenėje iki šiol vyrauja įsitikinimai, jog vaikinams to daryti nereikia – esą menas labiau merginų reikalas. Išsilaisvinti ir pasijusti savimi padėjo muzika.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni