Europos padanges raižantis vaivorykšte išmargintas lėktuvas jau aplankė ir Lietuvą

Nuo birželio mėnesio, kurio metu didesnis dėmesys visame pasaulyje skiriamas LGBTQ+ bendruomenės kovai už lygybę, Europos padangėje ėmė skraidyti ypatingas oro linijų bendrovės „Lufthansa“ lėktuvas.

lufthansagroup.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šio lainerio korpusas nudažytas vaivorykštės vėliavos spalvomis. Šešių spalvų spektru išpuoštas ir lėktuvo vidus: keleivių vietos pažymėtos raudonais, oranžiniais, geltonais, žaliais, mėlynais ir violetiniais apmušalais. 

lufthansagroup.com nuotr.

Prie lėktuvo durų keleivius pasitinka vaivorykštės vėliavos ženkliukas, ant kurio puikuojasi užrašas „Sveiki atvykę“ (angl. Welcome).

lufthansagroup.com nuotr.

Kaip skelbia oro linijos, šis lėktuvas nuo birželio 10-osios skraido po visą Europą ir ateinančius šešis mėnesius liks pažymėtas „Lovehansa“ ženklu. 

„Airbus A320neo“ modelio lėktuvas, kurio registracijos žymuo yra D-AINY, keleivius džiugina ir žvelgiant pro orlaivio langą – ant sparnų matomos vaivorykštės spalvų širdelės.

Pirmasis vaivorykštės spalvomis išmarginto orlaivio reisas vyko į Daniją. Lėktuvas jau apsilankė Frankfurte (Vokietija), Rijekoje (Kroatija), Oblijoje (Italija), Amsterdame (Olandija). Be kita ko, jis spėjo pabuvoti ir Lietuvoje – birželio 14-ąją, antradienį, laineris skrido iš Vilniaus į Frankfurtą. 


„Lufthansa“ pranešime spaudai pažymėjo, kad bendrovė atstovauja atvirumui ir įvairovei. Specialiu „Lovehansa“ užrašu pažymėtu lėktuvu bendrovė siunčia aiškų signalą visam pasauliui, kad palaiko LGBTQ+ žmonių lygiateisiškumą.

„Lufthansa“ yra didžiausia pagal lėktuvų skaičių ir antra didžiausia pagal aptarnautų keleivių skaičių Vokietijos oro linijų bendrovė Europoje. Pagrindiniai „Lufthansa“ oro vežėjos konkurentai yra „Ryanair“ bei „Air France-KLM“.

Nuo praėjusių metų kovo iki šių metų kovo mėnesio aviakompanija „Lufthansa“ perskraidino beveik 5,68 mln. keleivių. Oro bendrovė keleivinius skrydžius vykdo kartu su dukterinėmis įmonėmis „Lufthansa German Airlines“, „SWISS“ ir „Austrian Airlines“, taip pat pigių skrydžių bendrovėmis „Eurowings“ ir „Brussels Airlines“, skelbia statista.com

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni