Juškaitė pasisakė apie panaikintą policijos nurodymą dėl vaivorykštės perėjos: ieškojo problemų lygioje vietoje

Vilniaus apskrities policija ieškojo problemų „lygiojo vietoje“ nurodydama savivaldybei pašalinti Pylimo gatvėje esančioje perėjoje nudažytas vaivorykštės spalvas. Taip vertindama ketvirtadienį teismo paskelbtą sprendimą panaikinti pareigūnų nurodymą pareiškė Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė.

Jūratė Juškaitė | manoteises.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusiais metais Vilniaus apskrities policijos pareigūnai atliko tyrimą dėl Pylimo gatvėje esančios vaivorykštės spalvų perėjos. Galiausiai spalį policija nurodė, kad perėja tėra eismo reguliavimo priemonė ir ant jos negali būti jokių spalvų, tad liepė savivaldybei jas nugramdyti. Ši su tokiu nurodymu nesutiko. Ginčas persikėlė į teismą. 

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinio teismo priimtame sprendime nurodyta skundo nagrinėjimą nutraukti. Teismas konstatavo, kad tokio pobūdžio skundas negali būti nagrinėjamas teisme, kadangi šis ginčas tėra nuomonių skirtumas, o savivaldybės veiksmai nesukėlė policijai jokių teisinių pasekmių. Pareigūnai nesugebėjo įrodyti, kad dėl spalvų ant perėjos kilo eismo įvykių.

„Belieka tik pasidžiaugti, kad teismas iš esmės pasakė, jog problemų ieškojimas lygioje vietoje ir bandymas jas spręsti nėra teismo keliu nėra teismo darbas, – ketvirtadienį portalui jarmo.net teigė J. Juškaitė. – Tikiuosi, kad nutartis nebus skudžiama ir taip nebus gaišinamas teismo darbas - teismai turi daug svarbesnių bylų nei pasakyti Lietuvos policijai, kad vaivorykštinė perėja nėra grėsmė visuomenei ir eisme dalyvaujantiems žmonėms. Apskritai apmaudu, kad policija nuėjo taip toli ir dėl tokios tariamos problemos rado laiko parengti dokumentus ir kreiptis į teismą“

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas tikino kol kas negalintis pasakyti, ar policija teismo sprendimą skųs, nes apskundimui skirtas terminas 7 kalendorinės dienos, per kurias dėl to ir bus apsispręsta.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni