Kai reikia paslėpti ekonominį nuosmukį: Rusijos Dūmos deputato „perliukas“ – apkaltino LEGO propaguojant homoseksualumą

Rusijai – nelengvos dienos: dėl Ukrainoje sukelto karo šaliai smogė beprecedentės Vakarų sankcijos, o iš valstybės pasitraukė vis daugiau kompanijų ir verslų. Ne išimtis – ir LEGO konstruktorius gaminanti kompanija. Tačiau Rusijos politikai, pasitelkdami prokremlišką žiniasklaidą, siekia nukreipti gyventojų dėmesį nuo brangiai kainuojančio Ukrainos užpuolimo ir vienas po kito žeria išsigalvojimus.

A. Žuravlevas | Sergey Kiselev („Kommersant“) nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kai vaikiškų konstruktorių LEGO gamintojas paskelbė nutraukiantis veiklą Rusijoje, Valstybės Dūmos deputatas Aleksejus Žuravlevas pademonstravo Rusijoje jau ilgus metus negyjančią žaizdą – homofobiją. Kalbėdamas su prorusišku leidiniu „Daily Storm“, jis tikino besidžiaugiantis, kad Rusijoje neliks LEGO. Parlamentaras teigė, kad šiais žaislais esą buvo siekiama propaguoti „netradicines šeimos vertybės“. A. Žuravlevas pažymėjo, kad Europos šalys propaguoja „bet ką“, įskaitant ir „netradicinius seksualinius santykius“.

Kalbėdamas su leidiniu jis vartojo tokias frazes kaip „sušiktos europietiškos vertybės“, „homoseksualų santuokos“, „įvairūs viešnamiai ir zoofilai“.

Lenkų rašytojas, publicistas bei slavų filologijos ir sociologijos daktaras Jedrzejus Morawieckis portalui lrt.lt birželį teigė „tokie naratyvai yra artimi Ortodoksų Bažnyčiai ir Katalikų Bažnyčiai ir institucijoms Lenkijoje“.

Paranoja dvelkiančius teiginius išsakęs deputatas taip pat pažymėjo, kad Rusijos Federacijos gamintojams netrukus bus pateiktos taisyklės dėl žaislų vaikams dizaino kūrimo.

Rusijos propagandinėse žiniasklaidos priemonėse dažnai kalbama apie „supuvusius vakarus“, „iškrypėlius“ gėjus, kartais Europa vadinama „geiropa“. Tiesa, kodėl rusų turistai masiškai plūsta į Europą atostogauti, neužsimenama, kaip ir nepaminama tai, kodėl Rusijos oligarchų atžalos gyvena toje pačioje „supuvusioje“ Europoje.

Dar 2017 metais Rytų Europos studijų centro parengtoje ataskaitoje teigiama, kad viena iš stipriausių Rusijos valstybės ideologijos atramų yra „rusiškasis konservatizmas“, kuris iškelia vadinamąsias tradicines vertybes ir neigia Vakarų laisvės sampratą.

Karą Ukrainoje pradėjęs Vladimiras Putinas 2013 metais pasirašė homoseksualumo propagandos draudimo Rusijoje įstatymą ir tais pačiais metais, skaitydamas savo metinį pranešimą Federaliniame susirinkime, gynė konservatyvias vertybes.

Prisidengus minėtomis vertybėmis siekiama nukreipti gyventojų dėmesį nuo Rusiją kamuojančių vidinių bėdų. Pavyzdžiui, ekonominių sunkumų. 

Kaip rašo aljazeera.com, po vasario 24-ąją Maskvos įvykdytos invazijos į Ukrainą paskelbta tarptautinių sankcijų banga sutrikdė Rusijos prekybą ir paralyžiavo įvairias jos pramonės šakas, pavyzdžiui, automobilių gamybą.

V. Putino inicijuota invazija į Ukrainą paveikė ekonomiką: šių metų pradžioje įsibėgėjusi, antrąjį ketvirtį ji smuko. Bendrasis vidaus produktas susitraukė ir per metus sumažėjo 4 proc.

Remiantis „Bloomberg Economics“ duomenimis, atsižvelgiant į prarastą produkciją, Rusijos BVP dabar maždaug prilygsta 2018 metų lygiui.

Nors ekonomikos nuosmukis kol kas nėra toks staigus, kaip tikėtasi iš pradžių, Europos centrinis bankas prognozuoja, kad ateityje ekonominė situacija Rusijoje tik sunkės ir žemiausią tašką pasieks pirmoje kitų metų pusėje.
Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni