Į Seimo narius kreipiasi LGBTQ+ teises palaikantys tėvai: nori, kad tai padarytų ir kiti

LGBTQ+ teisių aktyvistai tikisi, kad politikai Seime priims Civilinės sąjungos įstatymą. Socialiniuose tinkluose – tėvų iniciatyva: mamos ir tėčiai vaizdo kreipimaisis ragina Seimo narius žengti šį svarbų žingsnį.

Asociatyvi Vidal Balielo/pexels.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Seimas jau pritarė Civilinės sąjungos įstatymo projekto pateikimui, tačiau jo dar laukia svarstymas bei galutinis priėmimas. Jeigu įveiktų šiuos etapus, įstatymas keliautų į Prezidentūrą.

Organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ narė Lina Plieniūtė savo paskelbtame vaizdo įraše teigė, jog LGBTQ+ žmonės Lietuvoje lieka nustumti į paraštes, todėl ji ragino parlamentarus priimti tos pačios lyties porų santykius reglamentuojantį Civilinės sąjungos įstatymą.

„Visą gyvenimą linkėjau savo vaikams laimės. Turbūt todėl, nes esu mama. Tačiau šiandien kai kurie vaikai neturi teisės į savo laimę. Jie nustumti į paraštes, nesvarbu, kokio amžiaus. Todėl kreipiuosi į jus visus, Seimo narius, prašydama priimti Civilinės sąjungos įstatymą neieškant priežasčių, kad dar ne laikas, kad karas, ir panašiai. Tuo pačiu kreipiuosi į jus, mielos mamos ir tėčiai, kviečiu prisidėti prie šio raginimo. Įrašykite savo video apie mūsų vaikų teisę būti savimi ir būti apgintiems mūsų valstybėje. Kreipkimės į Seimo narius [raginant] žengti pirmą žingsnį [ir] užtikrinant mūsų vaikų teisę į laimę“, – kalbėjo L. Plieniūtė.


4 vaikų tėvas Valdas Bartkevičius savo vaizdo įraše, paskelbtame „Facebook“, teigė, kad Ukrainoje vykstant karui kova su rytais vyksta ir Lietuvoje.

„Sunku, kai girdžiu tas istorijos, jog vaikai užauga ir tėvai jų nepriima. Ir labai sunku, kada tenka kovoti vienam. Todėl norėčiau palaikyti tas mamas ir tuos tėvus, kovojančius už savo vaikų laisvę ir ateitį“, – kalbėjo LGBTQ+ žmones palaikantis tėvas.

Jis ragino daryti viską, kas įmanoma, jog žmogaus teisės ir lygybė būtų užtikrintos visiems žmonėms nepriklausomai nuo jų rasės, seksualinės orientacijos ar kitų tapatybės bruožų.

„Šiomis dienomis vyksta karas. O karas vyksta ir pas mus, tik kitoks. <...> Mes norime, kad Ukraina laimėtų, bet tuo pačiu norime laimėti prieš užkratą, kuris atėjo iš rytų, kuris neleidžia kai kuriems mūsų politikams priimti tikrai reikalingų sprendimų, patvirtinti iki galo tas teises, kurios yra mūsų konstitucijoje“, – sakė V. Bartkevičius.


Seimo narys Andrius Navickas, vaizdo kreipimusi prisidėjęs prie tėvų iniciatyvos, atskirame „Facebook“ įraše teigė pastebintis, kad tie, kurie teigia besirūpinantys šeima prisidengę tradicinių vertybių gynimu, vertybėmis mojuoja tarsi kirviu.

„Tačiau bėda ta, kad šiandien rūpestį šeima perėmė kitų gyvenimų „ekspertai“. Vertybės pradedamos traktuoti kaip kirvis, kuriuo mosuojama prieš kitų nosį. Pyktis prieš dabartį kažkodėl pavadinamas „tradicinių vertybių gynimu“. Dar prisidengiama krikščionybės širma, nors pats Kristus aiškiai sakė, kad yra gyvųjų, o ne mirusiųjų Dievas, kad yra Kelias, o ne restauruotas eksponatas“, – dėstė A. Navickas.

Seimo narys teigė esąs įsitikinęs, kad Lietuvoje turėtų būti gerbiamas kiekvienas žmogus

„Man santuoka ir šeima – tai nuolatinė kūryba, o ne protestas ar iššūkis kitiems. Todėl esu įsitikinęs, kad šiandien šeimos gynimas – tai pirmiausia jos gynimas nuo tokios „tradicijos“, kuri reikalauja teisės su kitais elgtis, kaip su daiktais, primesti kitiems savo gyvenimo būdą“, – dėstė politikas.

„Šeimai palanki aplinka yra ta, kurioje visi jaučiamės priimti ir orūs, nelendant „ekspertams“ po kaldra, įteisinant saugią ir orią erdvę visiems, nesvarbu, ar jie, kaip, pavyzdžiui, aš, vadovaujasi katalikiška santuokos samprata, ar turi kitus įsitikinimus, kitaip alksta bendrystės“, – pridūrė jis.


Organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ viena įkūrėjų Rasa Račienė savo paskelbtame vaizdo įraše ragino Seimo narius nedelsti.

„Visi vaikai gimsta turėdami teisę gyventi savo gyvenimą. Visi vaikai vienodai siekia savo laimės. Tačiau šiandienos Lietuvoje ne visi vaikai tokią galimybę turi. Esu 3 vaikų mama ir negalėčiau nė vieno iš jų išskirti kaip daugiau aš mažiau tos laimės nusipelniusių. Noriu pasakyti, kad Civilinės sąjungos įstatymas suteiktų galimybę mano visiems vaikams būti laimingiems ir gyventi savo gyvenimą, todėl kreipiuosi pirmiausia į Seimo narius prašydama priimti Civilinės sąjungos įstatymą neatidedant jo, neaiškinant, kad dabar – netinkamas laikas, nes laikas į laimingesnį gyvenimą yra būtinas šiandien mūsų vaikams“, – kalbėjo R. Račienė.

Naujesnė Senesni